-0 C
Deva
miercuri, februarie 1, 2023

Furt reclamat pe șantierul arheologic al șoselei Simeria – Geoagiu

Drumul Județean 107 A Simeria – Geoagiu se află în curs de modernizare, iar pentru că traseul șoselei se suprapune unui drum înființat de romani și traversează mai multe așezări antice, în mai multe locuri din perimetrul său au loc descărcări arheologice.

Pe unul dintre șantiere a fost descoperit un vas antic, însă la scurt timp hoții au furat artefactul. „O femeie a sesizat Poliţia Orașului Simeria despre faptul că persoane necunoscute, în perioada 8-10 octombrie 2022, au pătruns în zona în care se efectuau săpături arheologice eferente realizării de lucrări de amenajare a drumului județean 107 A (pe raza satului Folt, comuna Rapoltul Mare), de unde ar fi sustras un vas ceramic antic, aflat în zona săpăturilor din situl arheologic”, a informat Carla Strujan, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.


În zona satului Folt, cercetările arheologice derulate de-a lungul timpului au scos la iveală mai multe piese de ceramică romană, materiale de construcție de factură romană și chiar un cuptor roman, însă așezarea de pe malul Mureșului a păstrat și numeroase vestigii din epoca preistorică.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de: efectuarea oricăror lucrări care pot afecta siturile arheologice, în absenţa certificatului de descărcare de sarcină arheologică şi furt calificat. „Au loc cercetări în vederea identificării autorilor şi a recuperării bunului sustras”, a precizat reprezentanta IPJ Hunedoara.

Foto: Arhivă ZHD

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente