1.4 C
Deva
luni, ianuarie 30, 2023

Lupii fac ravagii la marginea Petroșaniului

Cel puțin 30 de oi au fost sfâșiate de lupi într-o singură noapte, în Petroșani, iar localnicii sunt disperați. Legea nu permite împușcarea animalelor decât în anumite condiții, iar oamenii nu știu cum să o scoată la capăt.

oiCartierul unde lupii dau atacul este la marginea Petroșaniului, mai sus de Liceul de Informatică, iar oamenii povestesc că lupii le-au sfâșiat mioarele și le-au speriat caii și câinii. Localnicii se tem să mai iasă din case, pentru că sălbăticiunile nu se retrag după ce dau atacul, ci rămân până spre dimineață, când oamenii trebuie să plece la lucru. „Ne estefoarte frică. Cum să nu ne fie frică, pentru că acum nu mai cutezăm să ieșim nici ziua pe drum. Ne ies în cale. Au mai fost și în alți ani, dar nu ca acum nu. Altă dată mi-a mai mâncat 2 câini, o oaie, dar nu ca acum”, spune Maria Rus, o femeie care are gospodăria la doar câțiva kilometri de Colegiul Național de Informatică din Petroșani. „Am fost cu oile și au venit 4 sau 5 lupi.Nu mai puteam să îi scot nicicum din curte. Oile sunt rănite, 20 decedate. Au venit și cei de la Ocolul Silvic și medicii veterinari”,spune și Ion Albesc. Pe de altă parte, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani a declarat că încearcă să găsească o soluție pentru a-i despăgubi pe oameni. „Este o problemă, pentru că oile au fost practic în intravilanul localității și nu în extravilan. Atunci, AJVPS nu poate interveni ca să îi ajute,ci rămâne ca noi, primăria, să încercăm să găsim o soluție pentru a-i despăgubi pe oameni, dar legislația este foarte clară. În intravilan, dacă animalele nu sunt în țarc și apar astfel de evenimente, răspunderea este a proprietarului”, spune primarul din Petroșani. În plus, legea permite împușcarea a doar 2 lupi pe an. .


Localnicii de pe strada Slătinioara au mai trecut printr-o situație similară în toamnă, când urșii au dat atacul și le-au distrus stupii și livezile.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente