-7.4 C
Deva
miercuri, februarie 8, 2023

Minerii își vor primi restanțele salariale în trei tranșe

Luni, 22 februarie, reprezentanții minerilor de la CEH au avut discuții cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, și cu ministrul Muncii, Raluca Turcan. În urma discuțiilor, s-a găsit soluția pentru a plăti salariile restante, dar și restul beneficiilor restante, informează Prefectura Județului Hunedoara.


„Astfel, printr-o Ordonanță de urgență elaborată împreună cu Ministerul Energiei și publicată deja în Monitorul Oficial se va permite plata salariilor restante. De asemenea se vor aproba prin Hotărâre de Guvern chiar în ședința de astăzi (22 februarie) normele metodologice și procedura de acordare a acestor plăți. Banii vor fi acordați în trei tranșe de plată pentru: plata salariilor pe trei luni și a ajutorului de încălzire; acordarea de salarii compensatorii pentru cei care ies la pensie; vor fi plătite tichetele de masă și transportul la și de la locul de muncă pentru angajați”, a informat Prefectura Județului Hunedoara.

În datele de 25 și 26 februarie, minerii își vor putea deja primi drepturile salariale și o parte dintre beneficiile restante, tichetele de masă și costurile de transportm arată reprezentanții Prefecturii Județului Hunedoara.

„Complexul Energetic Hunedoara câștigă, astfel, 3 luni în care își poate reorganiza activitatea și poate prezenta un plan de dezvoltare. Potrivit situației financiare la zi, în momentul de față, Complexul Energetic Hunedoara nu este o companie viabilă, nu poate să-și suporte singură costurile. Producția de cărbune de la toate cele patru mine din Valea Jiului (două dintre ele aflate în procedură de închidere) nu acoperă costurile, fapt ce creează mari dificultăți și la plata salariilor. Complexul se află într-un proces de reorganizare cu scopul de a deveni viabil din punct de vedere economic și pentru a fi rezolvate, pe termen lung, problemele care ridică astăzi mari dificultăți”, se arată într-un comunicat transmis de Prefectura Județului Huendoara.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente