20.1 C
Deva
vineri, septembrie 29, 2023

Ministrul Muncii: Minerii vor avea banii în conturi în zilele viitoare

Toate procedurile premergătoare realizării plăţilor restante către cei peste 4 000 de angajaţi ai Complexului Energetic Hunedoara au fost deja parcurse până în acest moment, astfel încât zilele viitoare oamenii să aibă banii viraţi în conturi, aşa cum am stabilit cu reprezentanţii sindicali, a anunţat ministrul Muncii, Raluca Turcan, miercuri, pe pagina sa de Facebook, potrivit adevarul.ro.

”Am discutat cu reprezentanţii minerilor un calendar al plăţilor care să ne permită să asigurăm, financiar, atât plata salariilor restante, cât şi a celorlalte beneficii precum tichetele de masă şi costurile cu transportul la şi de la locul de muncă. În aceeaşi zi, 22 februarie, am semnat un acord care a avut drept rezultat încheierea protestelor şi ieşirea minerilor din subteran.”, a transmis Raluca Turcan.


De asemenea, potrivit acesteia, a doua zi după încheierea acordului, în 23 februarie, au fost virate deja în conturile indicate în borderourile transmise de CEH Hunedoara sumele aferente creanţelor salariale pentru luna ianuarie 2021.

”Suma totală virată a fost de 9 milioane lei, pentru 4.010 beneficiari, mineri, iar aceste plăţi s-au făcut cu 2 zile în avans faţă de calendarul agreat cu reprezentanţii sindicatelor minerilor.”, a anunţat ministrul Muncii.

Raluca Turcan a menţionat că, astăzi, a fost adoptată prin Hotărâre de Guvern acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru sprijinirea familiilor minerilor din Valea Jiului, prin care vor fi acoperite tichetele de masă şi transportul, sume restante din ultimele 10 luni.

”Plăţile se derulează prin Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţii Sociale, prin agenţia judeţeană Hunedoara şi sunt în sumă totală de 11 milioane lei.”, a informat ministrul.

Sursa: adevarul.ro

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente