Reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara au anunţat, miercuri, un nou termen de finalizare a lucrărilor de modernizare a Drumului Judeţean 709F, din Masivul Parâng: perioada iulie – august a acestui an.

 

Termenul iniţial de finalizare a investiţiei era luna februarie, însă constructorii nu au putut deschide şantierul pe durata iernii, din cauza zăpezilor şi a temperaturilor negative de pe munte, astfel că perioada de execuţie a proiectului a fost extinsă.


Circa 80 la sută dintre lucrările la cei 4,5 kilometri ai şoselei de munte au fost realizate, iar în următoarea perioadă vor fi acoperite cu pământ a cele două tuneluri care subtraversează pârtia de schi şi va fi asfaltat drumul în zona acestora, vor fi montate parapete şi va fi realizat sistemului de semnalizare rutieră. De asemenea, va fi construită şi o parcare, susţine Costel Avram, administratorul public al judeţului.

Drumul Judeţean 709 F leagă zona cabanelor de la poalele masivului de staţiile de coborâre ale celor două telescaune. Noua şosea cu o lungime de peste patru kilometri urcă până la cota 1.600 de metri, în staţiunea Parâng. Pe lângă transformarea drumului de pământ într-o şosea montană, proiectul prevede lărgirea părţii carosabile la patru metri şi construcţia a 4,5 kilometri de rigole betonate, 23 de podeţe, 2,2 kilometri de ziduri de sprijin din beton şi ciment şi 2,5 kilometri de parapete de siguranţă.

Proiectul de modernizare a DJ 709F din Masivul Parâng, pe tronsonul cuprins între km 6+600 -km 10+352 este derulat de Consiliul Judeţean Hunedoara şi este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2 (PNDL2). Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 20 de milioane de lei.

Foto: zhd.ro