0.3 C
Deva
luni, ianuarie 30, 2023

Pera Bulz împlinește 73 de ani

Pe întreg mapamondul puține sunt persoanele care dețin titlul de tezaur viu al umanității, acordat de UNESCO.

Printre acestea se află și un hunedorean, celebrul taragotist Pera Bulz, din comuna Vața de Jos, care astăzi își sărbătorește ziua de naștere, împlinind 73 de ani.


Din familia lui Arsenie Boca

Pera Bulz a fost declarat „tezaur uman viu” de către UNESCO, fiind una dintre foarte persoane care deține acest titlu. Fire activă, Pera Bulz, conducătorul cunoscutului Taraf de la Vața, are și alte activități, nu doar spectacole și concerte. „Mulțumesc lui Dumnezeu că sunt bine, sănătos. Mai cânt, mai particip la diverse evenimente, mai lucrez în gospodărie și mă bucur când mă întâlnesc cu prietenii și bem un pahar de răchie sau o cafea și așteptăm să fie mai bine”, spune, la ceas aniversar, maestrul Pera Bulz.

A cântat tuturor președinților României

Celebrul taragotist hunedorean a cântat tuturor președinților României de până acum. Primul președinte al României în fața căruia Pera Bulz a cântat a fost Nicolae Ceaușescu, pe peronul gării din Vulcan. Apoi, la Vața de Jos, Pera Bulz a oferit un concert la care a asistat președintele Ion Iliescu. Tot în județul Hunedoara, Pera Bulz a putut fi auzit, pe viu, și de președintele Traian Băsescu la Simeria. Pera Bulz a mai oferit un recital extraordinar la Palatul Cotroceni, învestirea lui Emil Constantinescu. De asemenea, a fos decorat de Klaus Iohannis cu Meritul Cultural clasa a III-a, ocazie cu care a mai susținut un recital la Palatul Cotroceni.

Are un demn urmaș

Născut la 2 august 1946, maestrul Pera Bulz continuă să trăiască, alături de familie, în localitatea sa natală, Vața de Jos. Pera Bulz are și un demn urmaș, pe fiul său Jenel, un cunoscut saxofonist, cei doi cântând împreună de multe ori. La mulți ani, maestre!

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente