33.3 C
Deva
sâmbătă, septembrie 23, 2023

Pesticide expirate, confiscate de polițiști

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Hunedoara au efectuat un control în scopul verificării respectării legislației în domeniul operațiunilor cu produse de protecția plantelor și îngrășăminte chimice, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din zona Orăştie.

Poliţiştii au constatat că, în incinta punctului de lucru verificat, erau deținute și depozitate în vederea utilizării 827 litri și 24 kg. de produse pentru protecția plantelor, deținute diverse recipiente (constând în fungicide, erbicide, pesticide, insecticide), care aveau termenul de valabilitate expirat și care au devenit deșeuri periculoase, pentru care reprezentanții legali ai societății nu au luat măsurile legale în vederea eliminării totale printr-un operator economic autorizat în acest sens.


În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, iar cantitatea de produse periculoase identificată a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente