23.3 C
Deva
joi, septembrie 21, 2023

PLÂNGERI Omul care se luptă cu morile de vânt ale firmelor de asigurări

ioan avramIoan Avram încearcă de mai bine de şase luni să îşi recupereze o pagubă de 560 de lei reclamată la firma de asigurări cu care a încheiat un contract, pentru anexele gospodăreşti pe care le deţine în satul Ormindea


Hunedoreanul Ioan Avram a plătit în urmă cu un an echivalentul a 25 de euro unei societăţi de asigurări în speranţa că, în cazul unor distrugeri provocate de vremea rea, firma îl va despăgubi. Şura pentru care Ioan Avram a încheiat contractul de asigurare a fost distrusă în urma unei furtuni, în luna august a anului trecut, iar daunele provocate de vijelie au fost evaluate de acesta la 560 de lei.

Respins din cauza vitezei vântului

Localnicul din Ormindea s-a prezentat cu poliţa de asigurare facultativă la societatea care trebuia să îl despăgubescă, însă a fost refuzat categoric. „Mi s-au cerut dovezi că furtuna a fost cel care a distrus ţiglăria ţi grinzile anexei. Le-am prezentat fotografiile. Apoi am adus documente de la Primăria Băiţa din care se adevereşte că în ziua respectivă au fost furtuni, vânt puternic şi descărcări electrice, care au provocat daunele. Apoi am cerut şi am primit, contra cost, confirmarea fenomenelor meteorologice de la staţia meteo din Deva. Degeaba, firma de asigurări a refuzat să îmi plătească daunele pe motiv că staţia meteo din Deva indica un vânt de 68 de kilometri pe oră, viteza fiind mai mică decât cea pe care firma de asigurări o dorea”, a povestit Ioan Avram.

Hunedoreanul afirmă că nu îl afectează faptul că nu şi-a putut recupera daunele pentru care a plătit asigurarea cât faptul că ar fi fost nedreptăţit. De aceea, Ioan Avram s-a adresat Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, însă răspunsul instituţiei nu l-a mulţumit: a fost îndrumat să verifice cu atenţie contractul încheiat cu firma de asigurări.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente