
Trei candidaţi îşi dispută postul de primar al comunei Densuş, în cadrul scrutinului parţial de duminică, 26 mai. Este vorba despre Traian Bugari (PNL, USL), Mircea Grozoni (PDL) şi Eduard Mironel Dinişoni (PP-DD). Alegerile au loc după ce fostul edil, Sorin Ştefoni, a demisionat din funcţie, după ce a fost numit secretar de stat în Ministerul Muncii. Candidatul care va obţine cel mai mare număr de voturi va fi declarat câştigător. Un al doilea tur va fi organizat o săptămână mai târziu, în 2 iunie, doar dacă există egalitate de voturi între cel puţin doi dintre candidaţi. El va conduce comuna Densuş până în luna iunie 2016, dacă, desigur, nu vor fi întrunite condiţiile legale pentru încetarea mandatului înainte de termen.
Urnele vor fi deschise la ora 7, iar procesul de votare se va închide la ora 21.
Comuna, în câteva date
Potrivit ultimului recensământ al populaţiei, efectuat în anul 2011, în comuna Densuş sunt 1.570 de locuitori.
Comuna Densuş are în componenţă 7 sate: Densuş, Criva, Hăţăgel, Peşteniţa, Peşteana, Poieni şi Ştei. Se întinde pe o suprafaţă de peste 13.600 de hectare.
Localitatea este foarte cunoscută în lume pentru biserica cu hramul „Sfantul Nicolae”, dar si a prorocului Eremia. Este construită din pietre de rău, cărămizi cu inscripţii romane, pietre funerare, capiteluri şi apeducte romane. Prima mărturie scrisă despre biserică datează din anul 1360, dar istoricii consideră că aceasta a fost ridicată pe un templu al lui Zamolxe, peste care s-a ridicat unul al generalului Longinus. Se spune că în secolul al II-lea d. Ch. aici se făceau jertfe, iar turnul servea drept coş de evacuare a fumului din templul generalului roman Longinus. Stâlpii bisericii de azi sunt construiţi din opt pietre funerare romane, puse una peste alta. Fostul ambasador al SUA la Bucureşti,
Michael Guest, a convins administraţia de la Washington să acorde un sprijin financiar în valoare de 20.000 de dolari, pentru restaurarea şi conservarea picturii interioare.