1 C
Deva
duminică, ianuarie 29, 2023

Bugetul Devei a fost aprobat. Iată unde merg banii dumneavoastră

Primăria Deva are la dispoziţie anul acesta un buget de peste 186 de milioane de lei, din care 109 milioane lei se duc pentru funcţionarea administraţiei locale şi puţin peste 76 de milioane de lei vor fi alocaţi pentru dezvoltarea oraşului

buget

Consilierii locali au aprobat, vineri, bugetul Primăriei Deva pentru anul 2015. Primarul Petru Mărginean a prezentat o scrisoare primită de la ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, prin care finanţistul Guvernului PSD adresa devenilor cuvinte de îmbărbătare în loc de bani. „Faptul că Guvernul nu a alocat municipiului Deva sume din cota de 18,5 la sută din impozitul pe venit ne-a dat peste cap toate socotelile. A trebuit să tăiem de la mai multe capitole, să menţinem cheltuielile la nivelul anului trecut, altfel riscam să nu avem cu ce plăti salariile angajaţilor. Ne exprimăm încrederea că la rectificarea bugetară din semestrul doi veţi trata cu mai multă responsabilitate alocările bugetare”, scrie Petru Mărginean în răspunsul adresat ministrului Vâlcov.


Cât ne costă serviciile publice

Poliţia locală va primi 2,39 milioane lei, Centrul Cultural „Drăgan Munteanu” va avea la dispoziţie un buget de 1,59 milioane lei, Creşa Deva – 899.000 lei, aproape 10 milioane de lei se vor cheltui pe asistenţă socială, cu târgurile şi pieţele primăria va deconta 2,3 milioane lei, pentru serviciul de cadastru este prevăzută suma de 2,7 milioane lei, iar pentru întreţinerea spaţiilor verzi se vor cheltui peste cinci milioane de lei.

Primăria cumpără biciclete

Primăria Deva şi-a propus să cumpere 20 de biciclete pentru care a fost alocată suma de şapte mii de lei.

În acest an vor fi extinse reţele de alimentare cu apă şi canalizare în prelungirea străzii Aurel Vlaicu, de la intersecţia cu Alunului, spre Cabana Căprioara. Locuitorii din această zonă sunt nemulţumiţi că trebuie să folosească apa din fântâni şi nu de puţine ori, pe timp de vară, acestea seacă. Proiectul va costa 755.887 lei.

Trotuare, parcări şi locuri de joacă

Circulaţia pe strada Ion Creangă este o adevărată cursă cu obstacole, atât pentru pietoni, cât şi pentru autovehicule, motiv pentru care edilii au decis ca strada să intre în reamenajare. Vor fi refăcute trotuarele, inclusiv racordul cu Bulevardul Decebal, pentru a facilita ieşirea spre stânga şi vor fi reamenajate parcările în lungul străzii. Suma alocată acestui proiect este de 127.625 lei.

De asemenea, în buget a fost prinsă amenajarea a trei locuri de joacă. Cel de pe strada Zamfirescu va costa 395.349 lei, cel de pe Barbu Lăutaru va fi făcut cu 303.469 lei, iar pe Nicolae Grigorescu se va amenaja un loc de joacă cu 279.619 lei. (Marcel Bot)

 

 

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente