24.2 C
Deva
sâmbătă, septembrie 23, 2023

CU FONDURI EUROPENE. Drumul spre Sarmizegetusa Regia intră la asfaltare

Drumul judeţean spre cetăţile dacice din Munţii Orăştiei va fi modernizat cu fonduri europene. Lucrarea trebuie să fie finalizată până la sfârşitul anului 2015, data limită de alocare a fondurilor

MAIN drum cetati

Proiectul de modernizare a drumului judeţean care duce la monumentul UNESCO Sarmizegetusa Regia din Munţii Orăştiei a prins finanţarea în ultimul moment. Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Vest a anunţat Consiliul Judeţean Hunedoara că proiectul declarat eligibil are şi susţinere financiară. „Miercuri am fost cu specialiştii consiliului judeţean  pentru a face o primă evaluare pe acel drum. Urmează să facem proiectul tehnic şi în maxim o lună vom organiza licitaţia. Sperăm ca în septembrie-octombrie să putem începe lucrările”, a declarat Tiberiu Balint, vicepreşedintele CJ Hunedoara. Valoarea lucrărilor se ridică la peste şapte milioane de euro şi drumul trebuie asfaltat până cel târziu la data de 31 decembrie 2015, când se sistează prelungirea acordării de fonduri europene prin programul multianual 2007-2013. „În octombrie anul viitor ar trebui să facem recepţia drumului”, a mai precizat Balint.


Promisiuni de modernizare au mai fost

Asfaltarea drumului care duce la Sarmizegetusa Regia  este tărăgănată de câţiva ani. Elena Undrea l-a preluat la ministerul pe care l-a condus pentru a-l reabilita în celebru proiect de „10.000 de kilometri de drumuri judeţene”, însă nu a făcut nimic. Apoi, a fost rândul premierului Victor Ponta să promită că guvernul va aloca bani pentru reabilitarea drumului. Se întâmpla după Revelionul petrecut de premier la Orăştie, dar în primăvară, când s-au făcut alocările de fonduri pentru drumuri, Ponta a uitat promisiunea făcută.

 

 

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente