16.1 C
Deva
luni, iunie 5, 2023

JURNAL DE CAMPANIE. Peste 50.000 de hunedoreni au semnat pentru Iohannis

Este cel mai mare număr de semnături strânse de liberali pentru susţinerea unui candidat în alegeri, iar anunţul a fost făcut exact în momentul în care preşedintele României Klaus Iohannis s-a înscris oficial în cursa pentru un nou mandat


Conferinţa de presă a fost ţinută de Adrian David, prim vicepreşedinte PNL Hunedoara, vicepreşedintele Vetuţa Stănescu ș secretarul general Vasile Potecă. „Am marcat astfel momentul depunerii candidaturii pentru un nou mandat de Preşedinte al României de către domnul Klaus Iohannis, căruia îi dorim succes deplin şi ne bucurăm să iî fim alături, atât prin cele 55.402 semnături de susţinere din partea hunedorenilor cât şi prin convingerea că este singura cale spre o Românie normală, respectată de partenerii euro-atlantici”, este mesajul transmis de Adrian David.
În căutarea electoratului pierdut
Cele mai multe semnături de susţinere s-au strâns la Deva, dar cifre notabile au fost înregistrate şi în Valea Jiului, peste 10.000 de semnături, în condiţiile în care Valea este considerată un fel de „feudă” electorală a PSD. „Sperăm ca acestea (semnăturile, n.red.) să fie dublate de vot pentru că oamenii au semnat de bună voie şi foarte convinşi că preşedintele Klaus Iohnnis este omul care garantează viitorul Românei”, a spus Vetuţa Stănescu. De asemenea, liberalii spun că şi primarii care dezertaseră declarativ din PNL s-au mişcat bine în campania de strângere de semnături. „Chiar şi acolo unde primarii au dat declaraţii că susţin candidaţii PSD-ului – sunt câteva cazuri notorii – au revenit, au făcut campanie şi au susţinut preşedintele în exerciţiu pentru un nou mandat”, a spus Vasile Potecă. Secretarul general PNL Hunedoara făcea referire la primarii comunelor Crişcior, Bucureşci, Peştiş, Cerbăl şi Băniţa, cu care încă se mai poartă discuţii pentru stingerea diferendelor. (Mai puţin cu Mircea Ghilean de la Bucureşci care se pare că a rupt-o definitiv cu PNL-ul.)

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente