Un om infirm, ţintuit la pat, care nu poate supravieţui fără ajutor, a fost lăsat să se descurce pe cont propriu. Primarul Mircea Ghilean l-a lăsat fără însoţitor, o decizie cât o condamnare la moarte. Primarul pretinde că strânge cureaua, „datorită lipsei fondurilor pentru plata asistenţilor personali”. Totuşi, cu câteva zile înainte de a lua această decizie, primarul Mircea Ghilean îşi „lustruia” imaginea sa de bun gospodar, plătind cu bani publici un articol de presă

Florin Ioan Miclea locuieşte în satul Curechiu, comuna Bucureşci. Este un om chinuit de 42 de ani. Din cauza unui accident medical. Părinţii săi spun că la vârsta de nouă luni i-a fost făcut un vaccin care l-a lăsat pe Florin infirm pentru tot restul vieţii. Niciodată nu a putut să se hrănească singur ori să se mişte până la WC. Părinţii l-au purtat prin spitale, însă fără folos. Acum ei sunt bătrâni şi bolnavi. Mai au o fată care s-a măritat într-un sat din judeţul Alba. Janina Elena Fodor a avut grijă de fratele ei de când se ştie. Femeia şi-a sacrificat căsnicia şi a acceptat postul de asistent personal pentru care primea de la primărie salariul de 530 de lei, bani în mână. Începând cu data de 1 mai 2013, primarul Mircea Ghilean a trimis-o în şomaj pe motiv că primăria e obligată să facă economii. Acum Florin Ioan Miclea este pe cont propriu. Un om imobilizat la pat este vegheat de doi bătrâni bolnavi şi neputincioşi. O familie care trăieşte de 42 de ani o suferinţă continuă într-un stat care se obligă doar în acte, constituţional, să asigure cetăţenilor săi un trai decent.
Salariul net şi omul brut
În timp ce Primăria Bucureşci economisea cei 530 de lei de pe seama asistentului personal disponibilizat, primarul Mircea Ghilean şi-a comandat elogii pe bani publici, colectaţi la buget de la locuitorii comunei, printre care şi cei din familia Miclea. „Veniturile proprii din taxe şi impozit locale ajung la 160.000 de lei. Acum, colectarea lor se face pe bază de chitanţe electronice, iar până în momentul de faţă avem deja peste 50 la sută din impozite achitate, adică circa 90.000 de lei. … Faţă de anul precedent, stăm foarte bine la ora actuală”, se laudă primarul în ediţia din 15 aprilie a Mesagerului Hunedorean.
Despre felul în care sunt cheltuiţi banii publici la Primăria Bucureşci mai adăugăm (deocamdată) că primarul şi viceprimarul şi-au dat lor într-un singur an drepturi băneşti necuvenite („spor de dispozitiv”) în valoare de 12.800 lei, sumă care figurează în acte ca prejudiciu. Este echivalentul plăţilor pe doi ani a salariului de asistent personal.