23.3 C
Deva
joi, septembrie 21, 2023

Analiză politică „SWOT”. Petru Mărginean, primarul – vedetă de televiziune

pur petru marginean (7)

Ziarul Hunedoreanului vă prezintă o analiză de parcurs a principalilor oameni politici din judeţul Hunedoara


Petru Mărginean a dovedit, ca și Mariana Câmpeanu, că televiziunea poate ajuta în mod decisiv la formarea unui om politic de succes. Și acest lucru nu este ceva rău. Chiar dacă în multe situații, Petru Mărginean a fost înjurat că apărea la televizor în mod excesiv, în cele din urmă s-a dovedit că o campanie de imagine poate duce la victorie. Mărginean chiar poate spune că este o vedetă de televiziune, fără ca acest lucru să fie ceva rău pentru un politician. La promovarea sa la televizor s-a adăugat și înființarea SMURD în județul Hunedoara. În plus, șansa i-a surâs cu adevărat în momentul în care PC, partid mic și fără sorți de izbândă dacă ar fi intrat în competiție de unul singur, s-a alăturat întâi PNL și apoi USL. La alegerile locale din 2012, misiunea i-a fost ușurată și după ce Mircia Muntean nu a mai dorit să intre în cursa electorală pentru un nou mandat. Cred, totuși, că Mărginean l-ar fi învins, cu un scor foarte strâns. Oricum, în lipsa lui Muntean, bătălia a fost inegală și practic Mărginean ar fi câștigat și dacă ar fi plecat în concediu în perioada campaniei electorale.

 

Puncte tari – Petru Mărginean este primarul orașului care are cei mai mulți bani la buget. În Deva se derulează o serie de proiecte, care se vor finaliza spre sfârșitul actualului său mandat. Nu are deocamdată contracandidat. Este puternic mediatizat.

Puncte slabe – Partidul din care face parte aproape că nu există în preferințele electoratului. Nu poate lua decizii doar de unul singur, fiind într-o alianță cu PNL și PSD. Moștenirea lăsată de Mircia Muntean îi aduce destule probleme lui Mărginean, greșelile fostului primar fiind uneori contabilizate în drumului actualului edil șef al Devei. Nu știe încă să explice pe înțelesul publicului toate erorile fostei administrații, pentru că are încă un discurs de om politic de opoziție.

Oportunități – Își poate negocia, în cazul în care partidul său dispare, orice poziție în PNL sau chiar PSD. Pe de altă parte, având bani la buget, poate face lucrări în Deva spre deosebire de alte localități ale județului, unde nu se vede nimic după un an din actuala legislatură.

Amenințări – La un an de la preluarea mandatului, nu a reușit încă să spargă vechile „găști” din administrația locală. Se poate confrunta cu ceva probleme, dacă PC decide să plece din USL.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente