23.3 C
Deva
joi, septembrie 21, 2023

Primarii, la un an de mandat – Rîşteiu, de la Băcia la Simeria

risteiu
Emil Rîşteiu, învingător surprinzător la Simeria

A trecut aproape un an de când au fost aleşi. În campania electorală au promis că vor muta munţii din loc. Ce au făcut până acum? Ziarul Hunedoreanului vă propune să vă reamintiţi de promisiuni şi vă prezintă cam ce au/n-au reuşit să facă primarii şi consiliile locale din cele 14 localităţi urbane ale judeţului Hunedoara. Astăzi o analiză despre oraşul Simeria.


 

De ce a câştigat Rîşteiu?

 

Din 1990 şi până în 2012, oraşul Simeria a fost condus de doi primari – Petru Păun Jura şi Ioan Rovinaru. Pe cel din urmă, simerienii l-au reales o singură dată. În schimb, Petru Păun Jura a câştigat cinci mandate. S-a oprit în primăvara lui 2012 când a renunţat să mai candideze, gândindu-se că, totuşi, ceea ce e prea mult poate să şi strice. A decis încă din 2008 că acela care ar trebui să-i urmeze era Adrian Bozdog, administratorul public al oraşului. Acesta a fost pe aproape, dar, pentru că era perceput ca moştenitor al lui Jura a pierdut, ce-i drept, la diferenţă foarte mică. A câştigat surprinzător Emil Rîşteiu, fost primar al comunei Băcia, sprijinit de PSD, deşi a fost candidat independent. Nu au contat promisiunile electorale, care cuprindeau şi proiecte care nu vor putea fi niciodată realizate. Printre acestea se număra şi una legată de Parcul Dendrologic, ce se află în litigiu de ani buni.

 

Ce urmează?

 

În urmă cu câteva luni Emil Rîşteiu s-a întors în PSD, deşi doar pe hârtie a fost în afara partidului. Acum, oficial, este membru al formaţiunii politice pe care o conduce premierul României. În plus, şi deputatul de colegiu este tot membru PSD. Din aceste motive, Rîşteiu nu va mai putea spune că a fost împiedicat să îşi ducă la bun sfârşit proiectele. Mai mult, Simeria are avantajul că este situată pe DN7, dar şi pe traseul culoarului IV pan-european, atât rutier, cât şi feroviar. Pe de altă parte, Simeria în parteneriat cu Consiliul Judeţean a reuşit să atragă importante fonduri europene pentru realizarea unui Parc de Afaceri în oraş. Depinde de actualul primar cum va reuşi să fructifice aceste două avantaje pentru comunitatea sa.

 

Nota pentru actuala administraţie este 7.

 

 

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente