24.2 C
Deva
sâmbătă, septembrie 23, 2023

Raportul Curţii de Conturi. Primăria Deva, nereguli la încasarea dividendelor

Raportul Camerei de Conturi Hunedoara arată că Primăria Deva a avut abateri financiare de peste un milion de lei. Cei mai mulţi bani provin de la nerecuperarea dividendelor de la firmele „patronate” de primărie

curte raport deva

Potrivit raportului Camerei de Conturi Hunedoara, la Primăria Deva s-au efectuat plăţi de natura investiţiilor fără a se fi majorat valoarea de inventar a activelor fixe în cauză. Cea mai mare sumă considerată a fi o abatere financiară este legată de societăţile comerciale la care primăria este acţionar. Controlorii financiari ai Camerei de Conturi susţin că primăria nu a urmărit modul de constituire şi virare a dividendelor  în valoare de 994.000 de lei. „Suma a fost recuperată integral, o parte chiar în timpul controlului iar restul de 657.919 lei imediat după control de la cei trei agenţi economici la care Consiliul Local Deva este acţionar, respectiv Aqualand, Salubritatea şi Apa Prod”, a declarat Angela Guran, director economic la Primăria Deva.


Accizele la gaz figurează şi la Deva

Din raport mai reiese că la Primăria Deva veniturile proprii ale municipiului nu au fost programate şi realizate la nivelul impozitelor corespunzătoare aplicării cotelor stabilite prin actele normative (55.000 lei), nu au fost calculate şi încasate taxe pe teren şi clădiri în folosinţa unor persoane fizice (6.000 lei) şi nu s-au efectuat verificări sistematice ale lucrărilor pe perioada de valabilitate a autorizaţiei de construire. Şi la Primăria Deva ca şi la Consiliul Judeţean, i se reproşează utilizarea de gaz metan pentru încălzire  plătit nelegal cu suma de 37.000 lei cu titlul de accize cuprinse în tarif.

În ediţiile viitoare vom reveni cu detalii de la celelate instituţii bugetare, primării şi firme cu capital de stat, care sunt evidenţiate cu nereguli în raportul Camerei de Conturi Hunedoara.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente