16.1 C
Deva
luni, iunie 5, 2023

„Salvăm Geoagiu!” – nevoia de administraţie în slujba cetăţenilor

Bogdan Radu-Ilie: „Nu vin din poziţia celui care le ştie pe toate, dar cu echipa de consilieri, cu specialişti buni, cu sprijinul oamenilor, Geoagiu poate să devină, în sfârşit, o localitate modernă şi prosperă”

Apropierea alegerilor locale ţine deschisă agenda curentă a cetăţenilor din judeţul Hunedoara, pentru că de votul din vară depinde dacă se va schimba ceva în bine în următorii patru ani sau nu.


 localizare

În Geoagiu, bate tare un vânt de schimbare, provocat de cetăţeni, cei care au tot aşteptat în zadar să se schimbe ceva, cei care nu mai suportă traiul la limită într-un oraş în care toate par să meargă tot mai rău. O echipă pregătită să schimbe lucrurile, în frunte cu liberalul Bogdan Radu-Ilie, propune un alt fel de administraţie publică locală, una în care primarul şi consilierii locali rezolvă problemele împreună cu oamenii şi în folosul lor.

Se ştie deja faptul că, la Geoagiu, starea confuză din ultima vreme, cu un primar care este ocupat mai degrabă cu aranjamente politice de ultim moment, decât cu problemele, multe şi grele, ale oamenilor, a provocat o nemulţumire generală a cetăţenilor. Apropierea alegerilor locale îi pune, astfel, pe locuitorii din Geoagiu şi localităţile aparţinătoare, în faţa momentului în care trebuie să aleagă schimbarea. Oamenii sunt nemulţumiţi că o zonă atât de bogată şi natural, şi istoric, şi cultural, şi bine plasată în apropierea căilor de comunicaţii şi resurselor, o zonă care ar fi putut fi perla judeţului Hunedoara stagnează şi chiar pierde din ce are în ultimii ani. Nimic din ce este valoros, inclusiv forţa de muncă locală, nu a fost pus în valoare în ultimii ani, pentru că la conducerea primăriei se pare că nimeni nu a vrut să dea lumină şi bunăstare acestei comunităţi.

În aceste condiţii, a păstra aceiaşi conducători ai administraţiei publice încă patru ani se arată drept cea mai proastă soluţie şi perspectiva ca oraşul să moară sufocat de nepăsare şi alte interese decât ale cetăţenilor.

radu integr crt (2)

„Trebuie să ne luăm destinul în mâini!”

Bogdan Radu-Ilie, cel care, sprijinit de PNL şi o echipă serioasă de consilieri, încearcă să propună un alt fel de a face administraţie în Geoagiu, ne spune că a pornit la drum cu convingerea că lucrurile nu mai pot continua aşa, cu convingerea că există atâtea lucruri bune care se pot face pentru comunitate, pentru zonă, încât nu mai poate sta deoparte.

„Nimic nu este firesc în felul în care a fost condusă Primăria Geoagiu până acum. Este trist pentru noi, locuitori ai Geoagiului, să vedem cum rămânem tot în urmă faţă de alte zone, cum se distrug şi şcoala, şi mediul economic, şi spaţiul istoric şi cultural al zonei, să nu mai vorbim de turism, cel care ar putea face din Geoagiu cea mai prosperă zonă din judeţul Hunedoara şi nu numai. Nu mai putem sta cu mâinile în sân şi asta încercăm să propunem oamenilor: să salvăm împreună Geoagiul, să nu-i mai lăsăm pe cei care nu au chef de muncă să hotărască pentru destinul nostru şi al copiilor noştri”, ne-a spus Bogdan Radu-Ilie, cel va intra în competiţia electorală pentru Primăria Geoagiu, susţinut de PNL.

12953276_1150135218354617_1804282637_o

Resurse sunt, mai trebuie viziune şi echipă nouă

Este bine de spus că Bogdan Radu-Ilie a pornit, alături de cei care îl sprijină – şi sunt din ce în ce mai mulţi -, de pe poziţia unui om tânăr care a reuşit în viaţă, care a demonstrat că pune în practică proiectele pe care şi le propune.

„Nu am pornit pe acest drum al schimbării ca unul ce le ştie pe toate. Nu, nu le ştiu pe toate, dar experienţa profesională, suportul unei echipe serioase de consilieri, suportul unor specialişti care ştiu să găsească soluţiile cele mai bune, dar mai ales sprijinul oa menilor din Geoagiu, care sau arătat deschişi să colaboreze cu observaţiile lor, cu sfaturile lor, toate acestea îmi dau încredere şi mă fac să văd viitorul zonei cu optimism. Avem aici tot ce ne trebuie pentru a trăi mai bine, e nevoie doar să schimbăm felul în care se lucrează la Primărie, să colaborăm cu oameni care se pricep, să atragem lângă noi investitori serioşi, oferindu-le o administraţie publică deschisă să-i sprijine în efortul de a da de lucru oamenilor. Avem aici o zonă naturală care se poate transforma în cel mai important punct de atracţie turistică din judeţ şi nu numai, iar asta va însemna şi locuri de muncă, şi venituri suplimentare pentru comunitate, şi deschiderea către lume. Avem o zonă istorică ce poate genera o mulţime de proiecte importante, cu trasee culturale, cu puncte de atracţie promovate în toată lumea, cu posibilitatea de a crea evenimente de interes naţional. Mai avem o şcoală care, prin regândirea orientării profesionale către meserii de care este nevoie, poate fi suport de stabilitate pentru tineri, o şansă de a-i ţine acasă. Nu în ultimul rând, avem oamenii – oameni harnici, care îşi doresc să facă ceva pentru a trăi mai bine, care vor să ajute la dezvoltarea comunităţii. Avem de toate, ne mai trebuie o administraţie publică serioasă, cu o nouă viziune, şi asta dorim noi să aducem în Geoagiu, la Primărie şi în comunitate”, ne-a mai explicat Bogdan Radu-Ilie.

radu fam div (4)

„Nu lăsăm Geoagiul să moară!”

Alături de Bogdan Radu-Ilie este şi familia sa, care a înţeles că asumarea acestui drum, implicarea directă, de la nivelul Primăriei, a celui ce este cap de familie va însemna un plus de responsabilităţi şi o serie de sacrificii. Dar familia lui Bogdan Radu-Ilie se declară trup şi suflet alături de acest nou proiect pentru Geoagiu, pentru că şi membrii ei cred că lucrurile trebuie să se schimbe şi viaţa oamenilor din zonă nu poate fi mai bună dacă stai deoparte, ci numai dacă te implici.

„Familia mea a înţeles de ce am făcut acest pas şi mulţumesc lui Dumnezeu că am şansa unui asemenea sprijin din partea ei. Am luat această decizie împreună cu familia şi cred că este drumul cel bun, pe care îl aşteaptă oamenii din Geoagiu de prea mult vreme. Dacă noi, care înţelegem schimbarea şi felul în care trebuie făcute lucrurile, nu ne implicăm, ceilalţi nu vor face altceva decât să lase lucrurile să se prăbuşească. Or, nu putem lăsa Geoagiul să moară: trebuie să salvăm Geoagiul!”, mai spune Bogdan Radu-Ilie.

12986624_1150135351687937_1504097416_o

Câteva din propunerile punctuale ale echipei lui Bogdan Radu-Ilie:

– activitatea la Primărie să se bazeze pe comunicarea cu locuitorii şi rezolvarea problemelor prin discuţii constructive

– înfiinţarea unui serviciu medical de urgenţă, care să funcţioneze non-stop în Geoagiu

– cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedora şi al investitorilor, realizare unui Aqua Parc care să creeze un mare punct de atracţie în Geoagiu Băi, mărind numărul turiştilor

– pentru crearea de locuri de muncă, realizarea unui parc industrial, având în vedere conexiunea la noua autostradă, dar şi la calea ferată

– stabilirea unor politici fiscale pentru sprijinirea agricultorilor din zonă, inclusiv prin realizarea unei filiale locale a Camerei agricole

– reorientarea socio-profesională a tinerilor din zonă, prin înfiinţarea unor specializări noi, în conformitate cu cererea de pe piaţa forţei de muncă

– modernizarea sistemului de distribuţie a energiei electrice, în vederea eliminării deselor întreruperi

– un proiect de generare a energiei electrice pe sistemul parcurilor fotovoltaice, însemnând economii mari pentru comunitate

– o serie de acţiuni pentru clarificarea situaţiei Staţiunii pomicole din Geoagiu

– punerea în valoare a tuturor resurselor culturale, istorice, promovarea personalităţilor din zonă, ca motor pentru dezvoltarea turismului cultural

– modernizarea drumurilor de acces şi a celor de hotar, pentru o legătură mai bună între localităţi

– atragerea de fonduri europene pentru locuri de joacă, dar şi pentru reamenajarea centrului civic, spre folosul cetăţenilor şi al copiilor lor

– sprijinirea familiilor nevoiaşe, prin asigurarea unor locuinţe sociale

radu fond gb (2)

Bogdan Radu-Ilie: „Ne aflăm într-un moment favorabil, când se deschid toate oportunităţile de a atrage fonduri europene în Geoagiu şi localităţile aparţinătoare, pe noua sesiune de finanţare. Trebuie să facem pasul important al schimbării, trebuie adus la Primăria Geoagiu un suflu nou, o echipă nouă şi pregătită să muncească. Nu putem pierde acest moment!”

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente