15 C
Deva
duminică, mai 28, 2023

Proiectul tehnic al construcției unui traseu pentru bicicliști în Deva, scos la licitație publică

Primăria Deva a scos la licitație publică realizarea documentației tehnice și a proiectului tehnic pentru construirea traseului pentru bicicliști pe Bulevardul Decebal, Bulevardul 22 Decembrie și în zona adiacentă a celor două artere din zona centrală a municipiului. Valoarea contractului este estimată la 330.000 de lei.

Investiția, pentru care municipalitatea a accesat fonduri europene, vizează amenajarea a trei kilometri de piste de biciclete, pe o suprafață totală amenajată de 20.750 metri pătrați. Pe Bulevardul Decebal vor fi 800 metri pe partea stângă și 850 metri pe cea dreptă, iar pe Bulevardul 22 Decembrie, 730 metri pe o parte și 613 metri pe cealaltă. Pentru asigurarea continuității trotuarului pe zonele de intersecție cu străzile adiacente celor două bulevarde au fost proiectate treceri de pietoni amenajate și semnalizate corespunzător. „În aceste zone, pentru continuitatea trotuarului, se va menține îmbrăcămintea existentă și se vor executa marcaje rutiere”, se arată în proiect.


Sistemul de închiriere biciclete va cuprinde două rutere, două stații cu 20 de porți, un centru de date, două automate de eliberare și încărcare carduri, 24 de biciclete”, se aratăîn documentația investiției.
Contractul de finanțare pentru construcția traseului pentru bicicliști a fost semnat în luna martie, iar investiția are o valoare de circa 16 milioane de lei, din care 15,6 reprezintă o finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – Axa prioritară 4. Dezvoltare urbană durabilă. Perioada de implementare a proiectului este de 40 de luni de la data semnării contractului.

În Deva rețeaua de piste de biciclete însumează aproximativ cinci kilometri.E

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente