1 C
Deva
duminică, ianuarie 29, 2023

Respinşi la concurs şi băgaţi apoi în subteran. Angajările de la CEH ar putea ajunge direct în instanţă

După ce Compania Naţionalăa Huilei Petroşani a „brevetat”, cu ani în urmă, licitaţiile fără pierzători, acum succesorul CNH – Complexul Energetic Hunedoara riscă un proces penal după ce a angajat candidaţi care nu au promovat examenul organizat pentru posturile libere.

lopatariReprezentanţii Sindicatului „Muntele”, reprezentativ la nivelul CEH, reclamă ilegalitatea angajărilor făcute de oficialii CEH. Conducerea entităţii energetice a decis să mai angajeze încă 90 de persoane pentru cele 4 mine viabile, dar nu s-a mai obosit să organizeze un nou concurs. A luat listele cu candidaţii declaraţi respinşi la concursul din luna mai şi i-au declarat angajaţi. O practică ce încalcă prevederile legale, susţin liderii de sindicat care spun că organele abiliatte ar trebui să declanşeze imediat o anchetă. „Ar fi trebuit organizat un nou concurs pentru aceste posturi, care să dea şanse egale tuturor celor care doresc să se angajeze. S-ar fi putut organiza concurs pentru un număr mai mare de posturi decât necesarul din acest moment, cu specificaţia că pot fi angajaţi în următorul an. Considerăm că ceea ce s-a făcut acum este ilegal, atâta timp cât au angajat persoanel declarate respinse”, a declarat Petre Nica, preşedintele Sindicatului „Muntele”.


Împotrivas acestei practici, cu „iz” de campanie electorală, s-a declarat şi coordonatorul PNL pe Valea Jiuluio, Costel Avram, care susţine că va acţiona în judecată conducerea CEH. „Am avut discuţii de dimineaţă cu un avocat şi îi voi da în judecată pe cei din conducerea CEH pentru ilegalitatea pe care au făcut-o, aici referându-mă la angajarea de curând a celor 90 de oameni. Este inadmisibil şi nu există legislaţie în România în care cei care au fost sub linie, la un concurs mai vechi, să fie câştigători la un alt concurs. Trebuia ca cei din conducerea CEH să le fi dat şansa şi altor oameni să participe la un nou concurs. Este inadmisibil ce s-a întâmplat şi ce face PSD. Şi noi ştim acum că sunt multe poliţe de plătit, au avut datorii morale faţă de aceşti oameni şi atunci au trebuit să-i angajeze. N-am nimic cu aceşti oameni care s-au angajat, dar modalitatea cum s-au făcut angajările, cu siguranţă, le va da mult de lucru oamenilor din organele abilitate ale statului”, susţine Costel Avram

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente