-7.4 C
Deva
miercuri, februarie 8, 2023

Sala de sport a Liceului industrial din Hunedoara așteaptă de 13 ani reabilitarea

Sala de sport a Liceului tehnologic – industrial „Matei Corvin” are o poveste aparte. A fost timp de mai multe decenii unul dintre cele mai apreciate terenuri de sport din municipiu, însă de 13 ani a rămas închisă.


A intrat în șantier în 2008, pentru a fi renovată printr-un proiect finanțat de Compania Națională de Investiții, însă lucrările au fost oprite după circa un an, din cauza problemelor descoperite la structura de rezistență a clădirii.

Documentațiile tehnice au trebuite refăcute, iar, potrivit primaului Hunedoarei, Dan Bobouțanu, după ce va fi finalizat proiectul tehnic necesar investiției, acesta va fi transmis Companiei Naționale de Investiții, care va scoate la licitație execuția lucrărilor. În ultimul deceniu, sala de sport s-a aflat în conservare, însă nu a fost ferită de distrugeri. Ușile și ferestrele sunt sparte, iar în interior pereții și mobilierul au fost vandalizate.
Lucrările de consolidare, reabilitare și utilare a sălii de sport sunt estimate la peste zece milioane de lei, iar investiția va fi realizată prin Programul „Consolidare şi Reabilitare Săli de Sport existente, construite înainte de anul 2000”, subprogramul Săli de sport”, potrivit reprezentanților primăriei. Noua sală de sport ar urma să aibă 150 de locuri, o suprafaţă de joc de 40 m x 20 metri și o înălțime maximă de 15 metri.

Liceul tehnologic – industrial „Matei Corvin” a fost înfiinţat în 1966, ca liceu metalurgic şi timp de mai multe decenii a reprezentat cea mai mare unitate de învăţământ din Hunedoara. Aici au fost pregătiţi mii de elevi care după absolvire urmau să fie angajaţi ai combinatului siderurgic din municipiu.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente