-7.4 C
Deva
miercuri, februarie 8, 2023

Salariații CEH vor fi trimiși în șomaj tehnic prin rotație

Peste 4.000 de salariați ai Complexului Energetic Hunedoara vor fi trimiși în șomaj tehnic. Oamenii vor sta acasă prin rotație, câte două și trei zile pe săptămână.

Din considerente de natură COVID-19, pentru protejarea angajaților în ideea de a evita aglomerările de personal în perioada în care se anunță un vârf de formă al acestei situații, cât și din considerente economice, fiindcă cerere de energie la ora aceasta este foarte mică, S CEH SA a înregistrat o reducere semnificativă a veniturilor companiei, ce se va accentua în lunile următoare și pentru evitarea unor grave prejudicii pe termen lung asupra angajaților, este necesară reglementarea unor măsuri de reducere temporară a activității, fără încetarea raporturilor de muncă”, a informat Complexul Energetic Hunedoara.


Începând cu data de 21 aprilie 2020 până în 16 mai 2020, pe perioada decretării stării de urgență, activitatea CEH SA se reduce temporar. Măsurile de șomaj tehnic vor fi apleciate în prioada 21 aprilie 2020 – 30 aprilie 2020, prin rotație, câte două zile consecutive pentru fiecare salariat și în perioada 4 mai 2020 – 16 mai 020, prin rotație, câte trei zile consecutive pentru fiecare salariat.

Zilele de șomaj tehnic se efectuează prin rotație, așa încât să asigurăm și funcționarea grupurilor energetice și a exploatărilor miniere. Toți cei aproximativ 4.100 angajați ai S CEH SA, directorul general, directorii de sucursale etc. vor efectua zilele de șomaj”, au informat reprezentanții societății.

În perioada șomajului tehnic, salariații vor beneficia de o indemnizație reprezentând 75% din salariul de bază, suportată din bugetul asigurărilor pentru șomaj. Angajații care au salarii sub 4.000 lei vor primi o indemnizație de sprijin, suportată de angajator, în valoare de 1,1% din salariul de bază pentru ziua în care aceștia se află în șomaj tehnic.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente