3 C
Deva
joi, februarie 2, 2023

Salariații de la SEWS au fost trimiși în șomaj tehnic

Peste 3.000 de salariați ai fabricii de componente auto SEWS România – Deva au fost înștiințați că vor rămâne acasă, începând de luni. Avand în vedere evoluția pandemiei de Coronavirus, activitatea de producție se suspendă până la 1 aprilie, iar angajații vor fi în șomaj tehnic, plătiți cu 75% din salariul de bază, conform prevederilor legale, au anunțat reprezentanți ai companiei.


„Toată lumea va rămâne în 75%, data de reîncepere a lucrului este 1 aprilie, deocamdată aceasta în functie de cum va fi starea în țară. Singurele schimburi care mai intră sunt cele din seara aceasta de 12 ore, inclusiv cel din asamblare, dar fiecare va fi anunțat telefonic de către șeful lui direct privind data de începere. Stați în casă și aveți grijă de voi”, au fost înștiințați oamenii pe un grup intern de Facebook al salariariaților SEWS România – Deva.

„Ultimul schimb de producție este duminică, schimbul 2 (22 martie), respectiv schimbul A (ora 18:30 – 6:30). Primul schimb de producție va fi miercuri, Schimbul 1 (1 aprilie 2020), respectiv Schimbul D, care va începe programul de la 6:30”, arată un alt anunț intern al companiei.
Și fabrica SEWS România din Hațeg se închide până la 1 aprilie, potrivit informațiilor oferite de angajați.

Și fabrica de componente auto Draexlmaier, din Hunedoara, a trimis acasă pentru următoarele săptămâni, o parte din angajați, vizați fiind în primul rând salariații din administrație.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente