13.3 C
Deva
marți, aprilie 16, 2024

Simota se judecă cu Penitenciarul Aiud pentru regimul de detenţie

Condamnat la închisoare pentru conflict de interese, dar şi pentru evaziune fiscală, Alin Simota a adat în judecată Tribunalul Aiud, acolo unde se află încarcerat.

Procesul se află pe rolul Judecătoriei Aiud, iar Alin Simota cere schimbarea regimului de detenţie. „Deținutul, nemulțumit de propunerea comisiei pentru stabilirea, individualizarea și schimbarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, a utilizat căile de atac prevăzute de Legea 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, sens în care acesta a depus o plângere la judecătorul de supraveghere a privării de libertate și ulterior a formulat o contestație la Judecătoria Aiud, împotriva încheierii judecătorului de supraveghere”, ne-a comunicat nspector principal de penitenciare Nicoleta Mătărîngă, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Aiud. Magistraţii au stabilit primul termen de judecată pentru data de 15 septembrie.

Alin Simota a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare pentru conflict de interese, după ce ar fi câştigat aproape 50 de miliarde de lei vechi din afacerile cu statul pe vremea în care era consilier judeţean. De asemenea, la instanţa de fond Simota a fost condamnat la un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de reţinerea şi nevărsarea, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţa, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă. De asemenea, Simota a fost obligat de magistraţi ca, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC SIMAR SRL Petroşani prin lichidatorul judiciar al firmei, la plata sumei de 412458,50 lei, la care se adaugă obligaţiile fiscale accesorii, calculate de la data scadenţei până la data plăţii efective a prejudiciului. Alin Simota a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală în calitate de reprezentant legal al SC SIMAR SRL, iar în apărarea sa Simota a cerut şi o expertiză financiar – cotabilă, care să reliefeze dacă a existat sau nu prejudiciu, precum şi situaţia financiară a firmei şi plăţile făcute de reprezentanţii legali ai acesteia. Costurile expertizei au fost suportate chiar de inculpat, care a achitat 5.400 de lei. Dosarul se află în faza de apel, la Curtea de Apel Alba Iulia, şi are termen în data de 16 iunie De asemena, omul de afaceri mai este judecat în alte două dosare penale, pentru constituirea şi coordonarea unor grupuri infracţionale.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/