0.3 C
Deva
luni, ianuarie 30, 2023

Șoseaua de pe malul Lacului Cinciș a intrat în reparații

De joi, au început reparațiile pe șoseaua care ocolește lacul de acumulare. Gropile și șanțurile sunt astupate cu asfalt și au fost instalate panouri prin care turiștii sunt înștiințați să circule cu viteza maximă de 30 de kilometri pe oră, deoarece drumul a intrat în șantier.

Miercuri, reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara i-au somat pe cei ai Primăriei Teliucu Inferior, care în 2018 a preluat în administrare tronsonul de drum județean, pentru a derula lucrări la rețeaua de apă și canalizare, să repare cât mai repede șoseaua, astfel încât circulația rutieră să se desfășoare în condiții de siguranță și confort.
„Este a cincea oară când ne întâlnim cu cei de la Primăria Teliucu Inferior, însă domniile lor nu înțeleg care le sunt obligațiile din contractul de administrare. Oamenii sunt revoltați pe bună dreptate, acest drum arată ca după bombardamente. Îi rog încă o dată să-și respecte obligațiile. Am solicitat Poliției să verifice dacă sunt îndeplinite condițiile de siguranță, iar dacă nu, să aplice amenzi administratorului drumului, adică Primăriei Teliucu Inferior”, afirma Costel Avram, administratorul public al județului.


Şoseaua care ocoleşte Lacul Cinciş, pe aproape zece kilometri, a fost construită în urmă cu şase decenii, odată cu barajul, însă de atunci autorităţile nu au mai investit în reabilitarea ei. Situaţia dezastruoasă în care a ajuns drumul judeţean a făcut o mulţime de pagube maşinilor care circulă pe el. „Starea de degradare a îmbrăcăminţii rutiere este avansată pe tot sectorul asfaltat, durata de exploatare fiind depăşită. Starea de degradare se explică plin lipsa parţială a lucrărilor de întreţinere la timpul potrivit, prin capacitatea portantă deficitară a structurii rutiere existente şi prin neasigurarea colectării şi evacuării apelor de suprafaţă din zona drumului”, arăta o expertiză tehnică realizată la soclitarea Consiliului Judeţean Hunedoara.
Din 2018, şoseaua a fost preluată în administrare temporară de Primăria Teliucu Inferior, pe durata lucrărilor la reţeaua de apă şi canalizare, dar reprezentanţii primăriei susțineau că nu au bani de reparaţii.

Știri Similare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente