-9.5 C
Deva
miercuri, februarie 8, 2023

Sumă importantă furată de hoți din casele unor vârstnici din Brad

Un bărbat sub pretextul că verifică butelia de gaz, a pătruns în apartamentul unei familii din Brad și a furat 34.000 de lei și 22.000 de euro, pe care cei doi soţi îi aveau depozitați în dormitorul locuinței, într-un aragaz nefuncțional. Infracțiunea s-a petrecut în 10 mai, iar hoțul nu a fost prins.

În data de 10 septembrie 2022, poliţiştii au fost sesizați de o femeie cu privire la faptul că persoane neidentificate au sustras o sumă de bani din locuința vecinei sale, în vârstă de 92 de ani (aceasta fiind aceeaşi persoană vătămată, ca şi în cazul furtului comis la data de 10 mai a.c.).


Partea vătămată le-a relatat poliţiştilor că, în jurul orei 14.30, trei bărbaţi necunoscuţi i-au bătut la ușa apartamentului, susținând că au venit să „verifice țevile de apă și gaz”, context în care femeia i-a invitat în interiorul locuinței (în bucătărie). În urma discuțiilor avute cu aceștia, i s-a comunicat că trebuie să plătească o sancțiune de 2.000 de lei pentru neregulile constatate, în caz contrar urmând a plăti 4000 de lei, solicitându-i, totodată, să le prezinte şi un cupon de pensie. Femeia le-a cerut celor trei bărbaţi să părăsească bucătăria, iar din cămară a luat un cupon de pensie, dintr-un plic în care avea 4.700 de lei. Bărbaţii au urmărit-o și i-au cerut să semneze o serie de documente în altă cameră, moment în care unul dintre cei trei i-a sustras femeii cei 4.700 de lei.

În cele două cauze, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Brad au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, iar la data de 22 septembrie 2022, cu sprijinul polițiștilor Serviciului Investigaţii Criminale Hunedoara şi al polițiștilor Serviciului Investigaţii Criminale Sector 3 București, ai Direcţiei Operaţiuni Speciale și a luptătorilor din cadrul Serviciului Aacţiuni Speciale București, au efectuat 6 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a orașului Pantelimon, la louinţele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor reclamate.

Cu această ocazie, au fost puse în aplicare trei mandate de aducere, la sediul Poliției Municipiului Brad fiind conduși în vederea luării măsurilor legale doi bărbaţi, unul în vârstă de 30 de ani şi altul de 49 de ani, ambii din București.

Faţă de cei doi, poliţiştii au luat măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore, aceștia fiind depuși în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Deva şi urmând să fie prezentați magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Brad, în vederea luării măsurilor legale.

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să:

  • nu ezitaţi să întrebaţi persoanele necunoscute pe care le sesizaţi în spaţiile comune ale blocului pe cine caută şi chiar alertaţi mai mulţi vecini; aceste întrebări descurajează posibilii infractori;

  • când sunteţi în locuinţă şi sună cineva la uşă, înainte de a deschide, întrebaţi cine este şi uitaţi-vă pe vizor;

  • nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor care vând ori cumpără diverse produse sau se oferă să presteze diferite servicii;

  • nu faceţi publică plecarea dumneavoastră de la domiciliu, rugaţi vecinii de încredere să vă supravegheze locuinţa. Procedaţi la fel şi dumneavoastră când aceştia sunt plecaţi;

  • instruiţi-vă copiii ca atunci când sunt singuri acasă să nu deschidă sub nici un motiv uşa de acces în locuinţă persoanelor străine care spun că sunt trimişi de părinţi pentru a le da diverse obiecte;

  • anunţaţi imediat POLIŢIA- TELEFON 112 atunci când observaţi că persoane străine de imobil ies din scările blocului cu bagaje voluminoase sau că scot pe ferestrele apartamentelor de la etajele inferioare diverse bunuri. REŢINEŢI cât mai multe semnalmente ale acelor persoane şi dacă este cazul marca, numărul de înmatriculare şi culoarea autoturismului folosit de aceştia.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente