Deputatul PP-DD Monica Iacob – Ridzi, fost ministru al Tineretului şi Sportului consideră să sentinţa prin care a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul “2Mai” este nemeinică şi că nu a ţinut cont de probele prezentate în cursul judecăţii.
“Cum este posibil să condamni un ministru pentru că ar fi abuzat de funcţie şi că ar fi plătit unor societăţi comerciale nişte bani, în condiţiile în care s-au depus documente în instanţă din care reiese că ministrul în funcţie nu a dispus aceste plăţi prin semnarea ordonanţărilor de plată? Cum este posibil să condamni pe cineva pentru abuz în funcţie făcut cu intenţie cât timp au fost martori şi coinculpaţi care au spus (în interceptările procurorilor), textual “Deci, chestiunea este că ea (Iacob-Ridzi Monica Maria- n.n.) NU ştie că s-a făcut pe genunchi treaba ! Tu poţi înţelege chestia asta?! Ea nu ştie cum s-a făcut, ea ştie că s-a făcut!”?
Cum poate fi condamnat cineva pentru existenţa unui prejudiciu despre care expertiză financiar-contabila dispusă de către instanţă a concluzionat că nu există? Cum poate fi condamnat un ministru pentru atribuirea ilegală a unor contracte în contextul în care nu ministrul decide acest fapt, în contextul în care ANRMAP a consiliat MTS în legătură cu procedurile adoptate – atribuire directă – pentru că, ulterior, printr-un raport, aceeaşi instituţie a statului să aprecieze că toate procedurile de achiziţie au fost respectate? Cum poate fi condamnată o persoană pentru fals în condiţiile în care aceasta nu a întocmit niciun document şi, în plus, şi-a delegat în scris prin ordin toate atribuţiile legate de organizarea propriu-zisă a evenimentelor? Cum poate fi condamnată o persoană pentru ştergerea unor mailuri în condiţiile în care există declaraţii ale unor martori şi coinculpaţi care recunosc faptul că o asemenea faptă nu s-a comis din dispoziţia ei?”, se întreabă retoric Monica Iacob – Ridzi . Aceasta a anunţat că va declara recurs împotriva sentinţei pronunţate luni de completul de 3 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, exprimându-şi încrederea că lucrurile se vor rezolva favorabil la instanţa