1.4 C
Deva
luni, ianuarie 30, 2023

Ursulețul rănit, găsit în Retezatul Mic, a ajuns la „orfelinatul urșilor”

La începutul lunii iulie, un turist din Retezatul Mic a găsit ursulețul rănit, în apropiere de stâna Scorota.

L-a luat cu el şi l-a predat jandarmilor montani, iar în cele din urmă, animalul a fost adus la grădina zoologică din Hunedoara. „Micuţul a avut noroc cu mine că l-am găsit la timp şi eu am avut noroc că era singur! Era lovit puţin la un picior din spate şi cam deshidratat, dar a ajuns pe mâini bune”, a scris Andrei Dobârcean, pe pagina sa de Facebook.


Inițal, ursul a fost adus de jandarmii montani la un cabinet de medicină veterinară din Lupeni, unde a beneficiat de o primă serie de îngrijiri medicale. Apoi a fost direcționat la Zoo Hunedoara, unde în urma unui control amănunțit și a unei radiografie, medicul veterinar a constatat că puiul de urs avea o fractură mai veche la un picior, acesta fiind, de altfel, foarte probabil, și motivul pentru care s-a pierdut de familia sa în pădure. A fost adus la un spital veterinar din Deva, unde a fost operat și i-a fost implantată o tijă în picior.

„Prima parte a a recuperării sale a decurs foarte bine. Acest lucru ne-a permis să luăm legătura cu oamenii inimoși de la Orfelinatul de Urși din județul Harghita, care l-au primit în centrul lor, unde beneficiază, deja, de cele mai bune îngrijiri. Puii de urși aduși aici sunt hrăniți și monitorizați atent cu ajutorul dronelor, în așa fel încât contactul cu oamenii să fie minim. Totul ca, după maximum doi ani, ursuleții să poată fi eliberați în sălbăticie, în locul în care au fost găsiți”, a informat Primăria Hunedoara.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente