0.4 C
Deva
miercuri, februarie 1, 2023

(VIDEO) Centrul istoric al Devei – spectaculos sau… se putea mai bine? Zona s-a transformat cu noile pavaje

Centrul istoric de la poalele Dealului Cetăţii Devei, zona de promenadă unde se află cele mai multe clădiri istorice din Deva, este reabilitat cu ajutorul fondurilor europene accesate de Primăria Deva, pentru lucrări cu o valoare estimată la 4,5 milioane de euro.

Lucrările de reabilitare a Centrului istoric al Devei au demarat în vara anului 2021, iar până în prezent aproape întreaga promenadă a fost acoperită cu pavaje și piatră cubică. Au mai rămas de finalizat lucrările de amenajare a parcului din fața Primăriei Deva și a zonei de la celălalt capăt al Străzii 1 Decembrie 1918, la intrarea în Parcul municipal Cetate.


Până la finalul acestui an, investiția derulată pe fonduri europene ar putea fi finalizată, conform celor mai optimiste estimări ale reprezentanților Primăriei Deva.

Centrul istoric din Deva și-a schimbat aspectul posomorât din anii trecuți, însă lucrările nu au mulțumit pe toată lumea. Unii deveni s-au plâns de rezultatul lor. Aspectul pavajelor, mulțimea cablurilor agățate pe stâlpii de pe marginea aleilor și mărimea suprafeței care va rămâne acoperită cu verdeață au fost reclamate de unii dintre localnici. Autoritățile susțin însă că rezultatul lucrărilor va fi unul spectaculos.

Mai multe construcții vechi din centrul Devei se află în șantier, iar după ce vor fi reabilitate, aspectul lor va contribui la atractivitatea zonei. Printre acestea se numără Tribunalul Hunedoara, o clădire istorică finalizată în 1897, realizată în stil baroc și Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria”, înființat în al XIX-lea.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente