2.7 C
Deva
luni, ianuarie 30, 2023

(VIDEO) Cum s-a lucrat la reabilitarea centrului istoric al Devei

Centrul istoric al Devei, zona pietonală unde se află cele mai multe clădiri istorice din municipiu, ridicate în secolul al XIX-lea, a intrat în şantier în luna iulie a anului trecut, cu întârziere de câteva luni faţă de aşteptările localnicilor.

Contractul de proiectare şi execuţie fusese semnat încă din luna decembrie a anului 2020, însă lipsa unor avize de la Ministerul Culturii au amânat începerea lucrărilor.


Investiţia de 4,5 milioane de euro prevede reabilitarea Pieţei Unirii şi a împrejurimilor sale. Aleile vor fi pavate cu piatră naturală, vor fi amenajate zone verzi cu sistem de irigare, rigole pentru colectarea apelor pluviale şi un sistem de iluminat pietonal.

Deşi reprezentanţii Primăriei Deva anunţau la acea dată că lucrările vor fi finalizate până la sfârşitul anului 2021, au fost nevoiţi să revină asupra estimărilor, termenul anunţat ulterior fiind lunile aprilie – mai 2022.

În prezent, constructorii şi-au desfăşurat şantierul pe cea mai mare parte a suprafeţei propusă pentru reabilitare, iar întreaga zonă vizată de lucrări a fost îngrădită pe sute de metri. Localnicilor le-au rămas spaţii strâmte pe trotuare pe unde să se poată deplasa, ocupate parţial de mesele şi scaunele barurilor din zonă.

Investiţia vizează reabilitarea zonei cuprinse între strada Avram Iancu şi Bulevardul Iuliu Maniu, precum şi Piaţa Unirii până la strada Lucian Blaga.

Ea va fi pavată cu piatră naturală şi tot aici vor fi amenajate zone verzi. Odată cu finalizarea investiţiei, accesul maşinilor pe arterele din centrul istoric va fi restricţionat.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente