-2.2 C
Deva
duminică, februarie 5, 2023

(VIDEO) Drumul spre Sarmizegetusa Regia a fost reparat

În aceste zile, cetatea din munţii Orăştiei îşi primeşte oaspeţii într-o atmosferă de prospeţime. Un covor întins de flori, plante medicinale şi leurdă înconjoară monumentele capitalei antice. Din 1 mai, Sarmizegetusa Regia trece la programul de vară şi va putea fi vizitată între orele 9 şi 20.

Drumul judeţean 705A Orăştie – Sarmizegetusa Regia a fost reparat, în ultimele zile, pe tronsonul Costeşti – Sarmizegetusa Regia, de circa 20 de kilometri.


 

 

Lucrările au vizat şi sectoarele de la poalele cetăţii dacice, afectate de alunecările de teren şi viiturile înregistrate în ultimii ani.

Deşi se află într-o zonă de izolată de munte, spre deosebire de alte şosele din judeţul Hunedoara, drumul spre Sarmizegetusa Regia este aglomerat în perioada verii, când este folosit de zeci de mii de turişti, iar căderile de pietre şi alunecările de teren frecvente le pot pune în pericol siguranţa.

O soluţie ar fi amplasarea unor plase de protecţie, pe versanţi, în zonele de risc de la poalele sitului UNESCO, însă terenurile din jurul drumului sunt în grija Direcţiei Silvice Hunedoara, susţine Costel Avram, administratorul public al judeţului.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente