32.6 C
Deva
sâmbătă, septembrie 23, 2023

(VIDEO) Fotbalul s-a întors acasă, în Hunedoara. Corvinul și-a luat Gloria înapoi

  • Corvinul Hunedoara este mai aproape de Liga a doua, după ce n-a lăsat aproape nicio speranță unei echipe de tradiție din România, Gloria Bistrița, pe care a învins-o, din nou, la Hunedoara.

Gloria, amintiri despre așa-zise „meciuri trucate”. Doar atât


Despre vremea în care Corvinul Hunedoara mătura cu adversarii din Divizia B, înainte de a promova în Divizia Națională, în anii 1976 și 1980, unii bistrițeni așa-zis „apropiați fenomenului fotbalistic” din presă și din fotbal își aminteau că Gloria Bistrița ar fi trebuit să promoveze în liga națională în acei ani, dar nu a lăsat-o, vezi Doamne, Corvinul Hunedoara.

Ar fi pierdut atunci, „în mod suspect”, meciurile cu echipa „prietenă” din Hunedoara, care a ajuns astfel în prima divizie, în timp ce bistrițenii au mai avut de așteptat. Nu știm dacă acele meciuri au fost „blătuite”, însă cert este că în acei ani, chiar și fără ele, Gloria Bistrița era mult sub Corvinul Hunedoara la capitolul fotbal.

A fost însă un argument cu care bistrițenii s-au prezentat înaintea celor două meciuri pe care le-au pierdut „în oglindă” cu Corvinul Hunedoara, în semifinala barajului pentru promovarea în Liga a doua.

La Bistrița s-a vorbit, chiar și din amintiri, mai mult despre blaturile Gloriei de odinioară, decât despre fotbal, probabil știindu-se că echipa de astăzi nu mai are demult Gloria din trecut. Lucru demonstrat și în meciurile cu Corvinul Hunedoara.

Doamne, ce atmosferă la Hunedoara

Corvinul Hunedoara și-a făcut datoria față de miile de suporteri care au venit, sâmbătă, la meci și nu a lăsat aproape nicio șansă echipei Gloria Bistrița de a-și calcula următorii pași spre Liga a doua.

A învins-o cu 2 – 1, deși a fost condusă, pentru câteva minute, în prima repriză, de bistrițeni. Se întâmplă și astfel de accidente în fotbal – deschiderea de scor – , altfel rezultatul pozitiv pentru Corvinul Hunedoara, raportându-ne la calitatea celor două echipe, a fost previzibil.

Poate la anul oaspeții sosiți la Hunedoara vor avea mai mult noroc, fiind una dintre echipele de fotbal de tradiție din România. De data acesta, în semifinala barajului pentru promovarea în Liga a doua, jucătorii de la Gloria Bistrița au întâlnit o echipă hunedoreană mai motivată ca oricând.

După un sezon aproape perfect, Corvinul Hunedoara a trecut primul examen dintre cele două așteptate înainte de intra în Liga a doua. Iar în meciul retur a fost spectacol. Cel puțin în tribune, unde miile de oameni veniți la meci au creat o atmosferă electrizantă.

Corvinul Hunedoara poate pune berea la rece

Pentru Corvinul Hunedoara urmează două meciuri cu Unirea Ungheni – prima manșă sâmbătă, 3 iunie, pe terenul mureșenilor, iar apoi, în retur, miercuri, 7 iunie, de la 17:30, la Hunedoara. Așadar, peste vreo zece zile, într-o miercuri seara, hunedorenii ar putea sărbători promovarea în Liga a doua după mulți ani de așteptare. Teoretic, se poate pune berea la rece, de pe acum, căci FC Corvinul Hunedoara începe finala ca favorită.

Corvinul Hunedoara a învins, sâmbătă, cu 2 – 1, pe Gloria Bistrița, în semifinala barajului pentru promovarea în Liga a doua. Golurile gazdelor au fost înscrise de Lupu și Pârvulescu. Gloria Bistrița a deschis scorul, la Hunedoara, dar nu a reușit să păstreze avansul.

Cu excepția golului, oaspeții nu au mai avut ocazii de gol, în timp ce hunedorenii, încurajați de peste 5.000 de spectatori, au controlat în totalitate meciul în repriza a doua. În meciul tur, disputat miercuri, la Bistrița, echipa de fotbal din Hunedoara s-a impus în deplasare, cu 2 – 1, pe terenul bistrițenilor. Victoria de sâmbătă i-a asigurat echipei hunedorene locul în „finala” pentru promovarea în Liga a doua. Va disputa finala cu Unirea Ungheni, care s-a impus în fața mai titratei FC Bihor. Unirea Ungheni a învins în deplasare, cu 3 – 2, pe FC Bihor, după ce în meciul tur, cele două echipe au fost egale, la rezultat: 1 – 1.

Știri Similare

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente