20.1 C
Deva
vineri, septembrie 29, 2023

(VIDEO) Gara Simeriei, un șantier uriaș. Marea transformare a stației CFR

Modernizarea infrastructurii din nodul feroviar Simeria a început în toamna anului 2020. Lucrările sunt realizate de constructorii tronsonului Simeria – Gurasada (41 de kilometri), al noii magistrale de cale ferată din vestul României.

De la începutul acestui an a intrat în şantier şi clădirea de călători a staţiei CFR, un monument istoric vechi de aproape un secol şi jumătate. Gara din Simeria va fi restaurată pe o suprafaţă de 4.500 de metri pătraţi. Ea va avea, în premieră, un lift în legătură cu holul central, cu staţii la subsol, parter şi etajul I.


Un nou tunel pietonal de subtraversare şi acces la peroanele liniilor ferate 2 – 3 şi 4 – 5 va fi construit şi conectat la clădirea de călători prin subsolul acesteia. Vechiul tunel a fost dezafectat, la fel şi vechea pasarelă a staţiei CFR.

Proiectul mai prevede modernizarea peronul din faţa clădirii pe o lungime de 270 de metri şi a celor dintre liniile 2 şi 3 şi dintre liniile 4 şi 5 pe o lungime de 400 de metri. Staţia CFR Simeria este cuprinsă în proiectul de modernizare a infrastructurii feroviare pe tronsonul Simeria – Gurasada, în lungime de 41 de kilometri. Investiţia estimată la peste 2,6 miliarde de lei prevede reabilitarea a 40,88 km linie de cale ferată.

Lotul Simeria – Gurasada face parte din Tronsonul Km 614 (Arad) – Simeria, noua magistrală feroviară de peste 140 de kilometri aflată în şantier în vestul ţării, a cărei finalizare a fost estimată în 2023. Magistrala, parte a Coridorului Rin – Dunăre (Nord) va cuprinde 60 de kilometri de traseu nou şi nouă poduri peste râul Mureş.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente