-0.8 C
Deva
miercuri, martie 29, 2023

(VIDEO) La concurență cu Deva. Care va fi mai frumos? Centrul vechi din Hunedoara, în șantier

  • Centrul vechi din Hunedoara va fi reabilitat cu ajutorul unui proiect finanțat de aproape în totalitate de Uniunea Europeană, estimat la zece milioane de euro.

Lucrările au început pe străduțele din vecinătatea Castelului Corvinilor și în zona Parcului Libertății, a primăriei și a catedralei ortodoxe.


După finalizarea investiției vor fi create mai multe zone pietonale și semipietonale, menite să contribuie la reducerea poluării generate de mașini și să încurajeze mersul pe jos și folosirea unor soluții de transport ecologice, a declarat Dan Bobouțanu, primarul

Foto: Primăria Hunedoara

„Proiectul este corelat cu alte două iniţiative de acelaşi tip, Coridorul Central şi Coridorul de Est. Cele trei proiecte au o valoare totală de aproximativ 30 de milioane de euro”, informa Primăria Hunedoara.

Lucrările în Centrul istoric din Hunedoara trebuiau să înceapă în toamna anului 2022, contractul de execuție fiind atribuit în iunie, anul trecut

Investiția va duce la reabilitarea mai multor străzi, amenajarea unei zone pietonale în Centrul vechi (în fața catedralei și a primăriei) reabilitarea şi modernizarea mai multor artere rutiere şi transformarea străzilor Constantin Bursan, Castelului, 9 Mai, Maior Mircea Ioan Stângă în străzi cu caracter semi-pietonal (accesul auto fiind permis doar riveranilor şi autovehiculelor de intervenţie). Din fondurile europene vor fi construite şi piste de biciclete.

Alte două investiții din Centrul istoric din Hunedoara, aflate în stadiul de proiect vizează înființarea unui muzeu al fierului într-o clădire de epocă, dezafectată în prezent, reamenajarea malurilor râului Cerna și reabilitarea parcului Libertății.

Și Centrul istoric din Deva este reabilitat pe fonduri europene.

 

Știri Similare

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente