15.6 C
Deva
sâmbătă, iunie 3, 2023

(VIDEO) Lebedele s-au întors pe malul Streiului

  • Un lac aflat în apropiere de râul Strei a devenit habitatul ideal pentru o pereche de lebede, venite aici în primăvara anului 2021.

De atunci, păsările sălbatice au rămas aproape nedespărțite de balta (video) în care și-au construit un adăpost trainic, ascuns de privirile localnicilor, în mijlocul unui stufăriș.


Femela a depus ouă în cuib și este văzută mai rar plimbându-se pe luciul apei. În schimb, masculul este mai curajos, iar prezența oamenilor nu pare să îl intimideze.

„Venim uneori cu copiii, pe malul apei, pentru a vedea lebedele, cărora le mai aducem bucăți de pâine și de biscuiți. La vederea noastră, masculul se apropie de mal. Uneori încearcă să ne arate că am intrat pe teritoriul său, înfoind-se și scoțând sunete de alertă, însă dacă îi aruncăm hrană se apropie de ea și ciugulește”, spune Mioara, o tânără venită pe malul apei.

Terenul pe care se află „lacul lebedelor” a fost împrejmuit cu gard de sârmă pentru că este folosit ca pășune pentru vite. A fost și curățat, astfel, față de anii trecuți, când iazul și malurile sale erau împânzite de gunoaiele aruncate de turiști, locul este mai curat.

Știri Similare

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente