-1.2 C
Deva
duminică, februarie 5, 2023

(VIDEO) Slujba Învierii, la Catedrala romano-catolică din Hunedoara

Față de anul trecut, când credincioșii nu au putut fi prezenți la slujbele de Paște, sâmbătă seara, Biserica romano-catolică din Centrul Vechi al Hunedoarei și-a deschis porțile pentru localnici.

Slujba de Înviere cu ocazia Paştelui Catolic s-a desfăşurat în condiţii speciale în acest an, prin derogare de la restricţiile de circulaţie impuse în contextul pandemiei, circulaţia fiind permisă în intervalul orar 20:00 – 2:00 pentru a face posibilă participarea credincioşilor la slujbe.


Purtarea măştii de protecţie în mod corect, acoperind gura şi nasul a rămas obligatorie în spaţiile publice, inclusiv în lăcaşurile de cult, pe timpul oficierii slujbei religioase.

În Hunedoara, slujba de Înviere s-a încheiat înainte de miezul nopții, iar procesiunea tradițională pe străzile din zona bisericii nu a mai avut loc. Totuși, oamenii s-au putut bucura de atmosfera de sărbătoare. A fost sărbătoare și în celelalte orașe hunedorene în care trăiesc comunități de catolici.

În municipiul Hunedoara, comunitatea de romano-catolici numără circa 3.000 de oameni, în ultimele decenii fiind tot mai restrânsă. Istoria ei datează de şase secole, primele aşezăminte catolice fiind atestate din vremea lui Ioan de Hunedoara.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente