2.7 C
Deva
luni, ianuarie 30, 2023

(VIDEO) Șoseaua Hunedoara – Deva, tot mai aglomerată și mai degradată

De la an la an, traficul rutier pe Drumul Judeţean 687 Hunedoara – Sântuhalm (Deva), de 12 kilometri, a înregistrat valori tot mai ridicate, ajungând la peste 5.000 de maşini zilnic, însă doar porţiuni mici din cea mai tranzitată şosea din zona Hunedoarei au fost modernizate.

Cele mai mari probleme sunt în zona localităţii Cristur, unde pe sensul de mers Hunedoara – Deva, s-au format „valuri” pe carosabil.


În aceeaşi zonă, în timpul ploilor, o parte a drumului este inundată, iar în lipsa sistemului de captare a apelor pluviale, bălţile fac aproape impracticabilă o bandă de mers. Lucrările efectuate la reţeaua de canalizare de sub şosea, pe sensul Hunedoara – Deva, dar şi traficul intens şi greu din zonă au dus la formarea denivelărilor. Consiliul Judeţean Hunedoara anunţă doar lucrări de reparaţii şi întreţinere curentă în perioada următoare, în zonele cele mai afectate de pe DJ 687.

Tronsonul Hunedoara – Sântuhalm nu a fost inclus în proiectul de modernizare a Drumului Judeţean 687 Deva – Hunedoara – Călan, care se derulează, finanţat din cu fonduri UE, doar pe porţiunea Hunedoara – Călan (9,7 kilometri). După ce a fost lărgită la patru benzi de circulaţie la mijlocul anilor 2000, cele mai ample lucrări efectuate pe şoseaua Hunedoara – Deva au avut loc în perioada 2015 – 2016.

Atunci, un tronson de trei kilometri, aflat la ieşirea din Hunedoara, a fost reabilitat pe fonduri de la Uniunea Europeană, atrase de municipiul Hunedoara. Finanţarea europeană a făcut ca autorităţile să nu mai poată depune în următorii cinci ani o altă solicitare de fonduri UE, pentru întregul tronson Hunedoara – Sîntuhalm. În 2014, Consiliul Judeţean Hunedoara anunţa un nou plan de modernizare a şoselei, care viza şi realizarea a cinci sensuri giratorii între Hunedoara şi Sântuhalm. Proiectul nu a mai fost realizat.

În schimb, în 2017 au fost realizate lucrări de amenajare a intersecţiei DJ 687 cu DJ 708 E spre Nandru şi Peştişu Mic, iar în prezent se lucrează la noul giratoriu de la Sântuhalm (în intersecţia DJ 687 cu DN 7).

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente