-1.2 C
Deva
duminică, februarie 5, 2023

(VIDEO) Un cartier poate ieși din izolare. Cum se lucrează la primul pasaj rutier peste calea ferată construit în Deva

Construcția noului care va lega zona industrială și cartierul Grigorescu al Devei de zona centrală a municipiului durează de peste doi ani, iar finalizarea ei este așteptată în acest an, potrivit estimărilor prezentate de constructori Primăriei Deva.

Pasajul rutier este amenajat în relungirea străzii Hărăului și va face legătura dintre aceasta și Drumul Național 7 (Calea Zarandului). Florin Oancea, primarul Devei, a precizat că odată cu finalizarea lucrării, constructorii vor amenaja și un sens giratoriu pe DN 7, în zona Sălii Sporturilor, pentru a preveni blocajele din trafic.


La solicitarea localnicilor, pentru a preveni izolarea cartierului Grigorescu de restul orașului, Căile Ferate Române au inclus în proiectul de reabilitare a tronsonului Simeria – Gurasada, din noua magistrală feroviară Simera – Arad, realizarea legăturilor rutiere și pietronale între Deva și cartierul situat pe partea dreaptă a căii ferate. Pe lângă pasajul rutier, proiectul prevede și amenajarea a două pasarele pietonale, în zona stației CFR.

Pasajul superior, aflat la km 480 + 510 va înlocui trecerea de nivel existentă din zona gării și va asigura supratraversarea căii ferate dintre zona industrială și orașul Deva. Pasajul va avea o lungime de 255 de metri, iar tablierul central va avea 24 de metri și va fi realizat din grinzi metalice înglobate într-o dală de beton. Viaductele de acces, realizate și ele din grinzi metalice, vor avea aceeași lungime.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente