31.5 C
Deva
joi, iunie 20, 2024

12 câni, salvați de polițiștii de la Protecția animalelor

12 câini au fost salvați de polițiști și introduși într-un adăpost autorizat, în urma unui control ce a avut loc miercuri, în comuna Hărău din Hunedoara.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Hunedoara au desfășurat o activitate de control la domiciliul unui bărbat în vârstă de 56 de ani, din comuna Hărău.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că cel în cauză a aplicat rele tratamente față de 12 animale din specia canină, prin înfometarea și privarea acestora de libertate de mișcare și asistență medicală, iar în perioada 01 – 12 iulie 2023 a ucis cu intenție doi câini, pe care i-a deținut în curtea locuinței.

De asemenea, polițiștii au stabilit că bărbatul, în perioada 2021 – 2023, a săvârșit intervenții chirurgicale pentru modificarea aspectului unui câine rasa Kangal (femelă, neidentificată prin microcipare), prin cuparea urechilor.

„Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de schingiuirea animalelor, uciderea animalelor cu intenție, fără drept și intervenții chirugicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale”, a informat Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara.

Polițiștii au stabilit că animalele de diferite rase sau metiși (dintre care trei aparțin unor rase considerate de legislația în vigoare ca fiind periculoase) era deținute în condiții improprii de bărbat, în vederea înmulțirii și a comercializării ilegale.

„La finalizarea controlului, polițiștii au luat măsura plasării într-un adăpost autorizat pentru protecția animalelor a celor 12 câini (conform prevederilor Legii 205/2004, republicată)”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Știri Similare

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/