30.8 C
Deva
duminică, iulie 14, 2024

A murit Alexandru Cornel, fostul custode al Rezervaţiei Naturale „Măgurile Băiţei”

Alexandru Cornel, omul care de peste 15 ani a avut în grijă rezervația „Măgurile Băiței”, a murit la vârsta de 71 de ani.

 

Din 2006, fostul instructor de alpinism și asistent la Serviciul Județean de Medicină Legală Hunedoara a devenit custode al ariei protejate din munții Metaliferi, întinsă pe mai mult de 270 de hectare, o zonă de munte cu numeroase peşteri, care impresionează prin biodiversitate şi bogăţia faunei.

„Bunicul meu era un mare iubitor de natură, lui îi datorez pasiunea mea. Aici mă relaxez, îmi place să urmăresc tot ce înseamnă viaţă. Mă incântă când văd plantele cum se dezvoltă, ori insectele în drumul lor de a deveni adulte. Îmi place să urmăresc mamiferele, să le observ comportamentul, viaţa. Şi, crede-mă, am ce să văd şi mai ales să învăţ, indiferent că sunt insecte ori mamifere mari. În orice caz, sunt mai „umane” decât noi…”, relata Alexandru Cornel, într-un articol publicat în 2013, în Ziarul Hunedoreanului.

Alexandru Cornel avea o colecție impresionantă de fotografii care surprindeau viaţa de pe Măgurile Băiţei în toate ipostazele, iar multe din imaginile surprinse de el au făcut înconjurul planetei.

Știri Similare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/