21.1 C
Deva
luni, iulie 15, 2024

Alin Țambă va exercita temporar atribuțiile președintelui CJ, Laurențiu Nistor

Consilierul Județean Alin Țambă va exercita temporar atribuțiile președintelui Laurențiu Nistor
Întrunit în ședință extraordinară convocată de către cei 17 consilieri județeni ai Partidului Social Democrat, Consiliul Județean Hunedoara a delegat domnului consilier județean Alin Țambă, prin hotărâre, atribuțiile președintelui ales.
Potrivit art. 192 alin. 4 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019, În situația în care, atât președintele consiliului județean, cât și vicepreședinții consiliului județean (nu este cazul), se află în situația de imposibilitate de exercitare a mandatului, „consiliul județean deleagă un consilier județean care îndeplinește atât atribuțiile președintelui consiliului județean, cât și pe cele ale vicepreședinților consiliului județean, până la încetarea situației respective, cu respectarea drepturilor și obligațiilor corespunzătoare funcției de președinte al consiliului județean”.
În cadrul ședinței condusă de consilierul județean Ioan Ștaier, Alin Țambă a fost propus pentru a primi atribuțiile președintelui ales de către grupul politic al PSD. În cadrul procedurii de delegare au mai fost propuși consilierii județeni Adrian Marcel Goia (PNL) și Viorel Arion (PMP). În urma scrutinului secret la care au participat cei 25 de consilieri prezenți, Alin Țambă a primit 17 voturi „pentru”, Marcel Adrian Goia – 5 și Viorel Arion – 3.
„Este o mare responsabilitate această delegare, dar sunt determinat să continui, chiar și pentru o scurtă perioadă de timp, acțiunile începute de către președintele Laurențiu Nistor. Traversăm o perioadă complicată, sistemul de sănătate este pus sub presiune, motiv pentru care îmi voi concentra activitatea în special în zona de administrare a spitalelor din subordine. Mă voi consulta permanent atât cu președintele, cu administratorul public, cu aparatul de specialitate al instituției pentru ca deciziile luate în următoarea perioadă să fie cele corecte și oportune pentru hunedoreni”, a declarat Alin Țambă.
Alin Țambă s-a născut pe 29 martie 1989 și este absolvent al facultății de Istorie și Filologie din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Este profesor și a fost ales consilier local în Consiliul Local al Municipiului Orăștie în mandatele 2012-2016, respectiv 2016-2020. În legislatura 2016-2020, Alin Țambă a ocupat funcția de viceprimar al municipiului Orăștie, iar timp de două luni a exercitat atribuțiile primarului ales.
Consiliul Județean Hunedoara

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/