22.9 C
Deva
miercuri, iulie 24, 2024

Anchetă extinsă în cazul furtului de minereu aurifer

Cercetările în cazul furtului de minereu aurifer dintr-o fostă galerie a minei Gurabarza și de trafic de substanțe toxice (mercur), în care au fost puși sub acuzare trei localnici din zona Bradului au fost extinse. Cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore, iar un alt bărbat, în vârstă de 51 de ani, din comuna Crişcior a fost și el pus sub învinuire în aceeași cauză.

„Faţă de cei patru, poliţiştii au extins cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de de furt calificat, contrabandă calificată şi trafic de produse sau substanțe toxice, precum și pentru executarea de activități miniere fără permis sau licență, urmând a fi stabilită participaţia fiecăruia la comiterea faptelor”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Joi, poliţiştii din Brad şi Crişcior au identificat trei localnici bănuiţi de furt calificat şi trafic de produse sau substanţe toxice (mercur). Poliţiştii au stabilit că bărbaţii, în vârstă de 50, 59 şi 69 de ani, au pătruns în galeriile fostei Mine Barza, de unde au furat minereu aurifer, în scopul prelucrării, a extragerii şi a valorificării aurului din acesta. „Cu ocazia controlului corporal, asupra celor trei au fost găsite 50 kilograme de minereu aurifer, trei kilograme de mercur şi mai multe unelte folosite la extragerea minereului din mină, care au ridicate în vederea cercetărilor şi a stabilirii prejudiciului”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. Unul dintre bărbaţi era fost miner şi cunoştea locurile, susţin anchetatorii.

Gurabarza, o exploatare auriferă care a funcţionat intens timp de două secole în vecinătatea municipiului Brad, a fost închisă la mijlocul anilor 2000. Dărâmăturile ocupă hectare întregi din valea în care funcţiona centrul industrial. La începutul secolului trecut, minerii de la Barza scoteau anual peste o tonă de aur pur din galeriile săpate în munte.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/