13.3 C
Deva
marți, aprilie 16, 2024

Aproape 200 de apartamente din Deva vor fi termoizolate

primar devaAproape 200 de apartamente din municipiul Deva vor fi anvelopate printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană. Primăria Deva şi asociaţiile de locatari au colaborat pentru a accesa finanţarea externă, iar astăzi proiectele au demarat. „S-a dat ordinul de începere a lucrărilor de termoizolaţii la două blocuri, blocul 64 de pe Aleia Streiului şi Blocul M3, din zona Lido. Sunt ultimele imobile, incluse în programul de termoizolare, finanţat de Uniunea Europeană”, a declarat primarul Devei, Petru Mărginean.

Locatarii blocului 64, din Deva, inclus în proiectul de reabilitare termică, vor plăti în următorii doi ani între 1.000 de lei şi 2.000 de lei, în funcţie de suprafaţa locuinţelor. Gelu Muntean, reprezentantul asociaţiei de proprietari, susţine că demersurile pentru realizarea proiectului au început în urmă cu doi ani. „S-au adus multe modificări la actele care au trebuit. Am fost nevoiţi să le refacem de vreo trei ori. AM reuşit până la urmă cu greu, că oamenii ştiţi cum sunt. Unii au avut păreri diferite, alţii au crezut că nu se va mai face, dar până la urmă va fi foarte bine”, a declarat Gelu Muntean.

Valoarea totală a celor două proiecte se ridică la 3,3 milioane de lei, iar Primăria Deva şi asociaţiile de locatari vor achita împreună 40 la sută din costuri. “Pe viitoarea finanţare de la Uniunea Europeană, pe anii 2014 – 2020, vom reabilita şi instituţii culturale, cum ar fi Centrul Cultural Drăgan Muntean şi vom continua reabilitarea căminelor care sunt în proprietatea primăriei şi a celorlalte blocuri în care asociaţiile proprietari se implică şi îşi doresc acest lucru”, a precizat Petru Mărginean, primarul Devei. În total, 11 blocuri din Deva au fost incluse în ultimii doi ani în proiecte de reabilitare termică, pe fonduri de la Uniunea Europeană. Lucrările s-au derulat în cadrul Programului Operaţional Regional, în domeniul Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/