32.8 C
Deva
luni, iulie 15, 2024

Asociaţie nouă pentru fotbaliştii de la Jiul. Alin Simota, exclus de apropiaţii lui de la „bucatele” fotbalului

Jiul Petroşani merge mai departe fără Alin Simota. O mână de oameni de fotbal din Petroşani, printre care şi preşedintele executiv al Asociaţiei „Club Sportiv Jiul” Petroşani, George Boboc, vor să salveze echipa fanion a Văii Jiului şi au înfiinţat o nou asociaţie  nou – nouţă şi fără datorii.  Aceştia au cerut sprijinul municipalităţii din Petroşani pentru a putea merge mai departe în campionat, după ce Alin Simota a anunţat că nu va mai sprijini financiar echipa Jiul.

jiul.petroChiar dacă în Liga a IV-a, echipa Jiul Petroşani merge mai departe, asta deşi finanţatorul Alin Simota anunţa cu doar câteva luni în urmă că nu mai are bani să susţină echipa, asta înainte de a fi arestat preventiv. Câţiva oficiali ai clubului au înfiinţat o nouă asociaţie sportivă şi vor să reînscrie echipa în campionat şi din care, cel puţin la nivel oficial, Alin Simota nu face parte. „Am avut o întâlnire cu domnul George Boboc, cu Marian Tudorache şi Damian Militaru. Ideea a fost aceea de a putea să activeze în Liga a IV-a echipa Jiul Petroşani. Mi-au arătat că s-au înregistrat cu o asociaţie sportivă, Asociaţia Sportivă „Fotbal Jiul Petroşani”, pe care vor să înscrie această echipă în campionat, pe Liga a IV-a. Rămâne de discutat să vedem cu ce putem noi ajuta această echipă, mai ales că pe lângă aceasta mai trebuie să existe şi o echipă de juniori, după cum prevede regulamentul”, a declarat primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi. Cheltuielile ar fi consistente şi numai suma anuală pentru taxele la federaţie şi competiţiile cu arbitri se ridică la 30 – 40.000 de lei, asta pe lângă salariile jucătorilor, deplasări sau costurile echipamentului. Ridzi este de părere că ar trebui atras un potenţial investitor, care doreşte să bage bani în echipa de fotbal şi care să acopere costurile necesare.

Contractul ar putea fi reziliat mai repede

Ridzi spune, însă, că trebuie să se pună de acord şi cu cei care deţin la această oră baza în comodat, adică Asociaţia „ClubMAIN-simota_papa Sportiv Jiul” Petroşani. „Deocamdată nu au un contract cu cei care deţin baza. Ei au venit doar să vadă dacă noi am fi de acord, ca şi proprietari ai terenului, ai bazei sportive. Trebuie să vedem dacă cei care sunt în contract doresc să continue acest contract. Dacă sunt respectate toate clauzele din acest contract, noi nu avem motiv de reziliere”, a explicat primarul Petroşaniului. Potrivit contractului încheiat cu municipalitatea în martie 2005, asociaţia lui Alin Simota a primit baza sportivă în folosinţă gratuită pe o perioadă de 10 ani, având ca obligaţie doar „să desfăşoare activităţi sportive”.  Contractul ar urma să se încheie în 2015, dar ultimele informaţii indică o posibilă reziliere mai rapidă. Astfel, asociaţia ar avea mari probleme financiare şi este la un pas de a fi reziliată, ceea ce ar putea duce la denunţarea contractului de către Primăria din Petroşani, fără nicio problemă legală.

Miliarde pompate în fotbal

Administraţia publică locală din Petroşani a susţinut şi până acum activitatea sportivă de la baza Jiul Petroşani.  Astfel, în 2004 s-au alocat din bugetul local 100.000 de lei pentru transportul echipei sau cantonamente. În 2005 au venit alte 220.000 de lei pentru înlocuirea a 7.000 de scaune. Ulterior, s-au mai alocat 204.559 de lei pentru reparaţii curente la baza sportivă, pentru ca în 2010 şi 2012 să fie alocate vreo 19.000 de lei pentru echipament sportiv. În total, sunt 5,430 miliarde de lei vechi bani veniţi din bugetul local şi ajunşi în conturile Jiului.

Arestat preventiv şi lăsat fără sprijin politic

De la statutul de miliardar inclus în „Top 300”, Alin Simota a ajuns să aibă mari probleme financiare şi legale. Afacerile lui scârţâie din toate încheieturile şi este împresurat de creditorii care îşi cer banii în instanţă. Punctul culminant l-a constituit arestarea lui preventivă pentru că ar fi liderul unei grupări specializate în acte comise cu violenţă, din care procurorii spun că fac parte şi fostele lui gărzi de corp. Ridicat de acasă de Crima Organizată, Simota a pus punct şi carierei politice. În 19 iunie, Biroul Permanent al PNL Hunedoara a decis excluderea lui Alin Simota din partid, conform statutului, şi la sfârşitul lunii, rămas fără sprijin politic, a fost exclus şi din Consiliul Local Petroşani, unde a ajuns după alegerile locale de anul trecut.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/