19.9 C
Deva
vineri, iunie 14, 2024

Au început lucrările la Muzeul Fierului din Hunedoara

  • Aproape 1,8 milioane de euro sunt investite în Muzeul Fierului din Hunedoara, care va funcționa în Centrul vechi din Hunedoara. Lucrările la noul muzeu au început în aceste zile și sunt finanțate în cea mai mare parte cu fonduri europene.

Clădirea fostei bănci interbelice „Agricola” din Hunedoara, ridicată la începutul anilor ’30 pe malul Cernei, în apropiere de Castelul Corvinilor, dar dezafectată după 1990, a intrat în șantier și va fi restaurată pentru a găzdui expozițiile muzeului.

„Clădirea viitorului muzeu al fierului va fi reabilitată pe toate nivelurile, de la subsol până la acoperiş (se va schimba inclusiv acoperişul). Se vor reface instalaţiile de utilităţi şi se vor recompartimenta, acolo unde este posibil, spaţiile interioare astfel încât să se poată amenaja spaţii expoziţionale la standardele actuale. În curtea interioară se propune un spațiu expozițional semi îngropat cu reconstrucția unui furnal în miniatură, ce face referire la istoricul fierului din zona Hunedoarei”, a informat Primăria Hunedoara.

Clădirea noului muzeu a intrat în șantier împreună cu Parcul Libertății, aflat pe malul opus al râului Cerna, iar potrivit autorităților locale din Hunedoara, cele două investiții vor fi finalizate în 2024.

Știri Similare

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/