2.8 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Blocarea investiţiei în Staţiunea Straja aduce Guvernul la bară

Mai multe ministere sunt chemate la bară de Primăria Municipiului Lupeni pentru lucrările efectuate în Staţiuna Straja şi nedecontate. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Hunedoara, iar oficialii din Lupeni speră să aibă câştig de cauză pentru că, la rândul lor, sunt acţionaţi în instanţă de constructori.

telegondola-strajaMinisterul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerul Economiei, Autoritatea Naţională pentru Turism, dar şi Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism sunt chemate în instamţă de municipalitatea din Lupeni după ce nimeni nu a mai decontat lucrările executate în Staţiunea Straja. Constructorul a  executat până acum lucrarea pe banii lui, dar are mari dificultăţi financiare şi este în procedură de insolvenţă. Pentru recuperarea sumelor restante, executantul a dat în judecată Primăria Lupeni care, la rândul ei, a decis să-i tragă la răspundere în instanţă pe cei care trebuiau să asigure finanţarea. Procesul se află pe rolul Tribunalului Hunedoara şi are termen de judecată  joi, 17 octombrie, când juriştii celor patru ministere şi departamente ar trebui să se prezinte în instanţă pentru a spune de ce a fost suspendată finanţarea. Practic, prin acest proces, Primăria Lupeni transferă responsabilitatea plăţii către  Guvern – cel care a şi aprobat finanțarea pentru proiectul din Staţiunea Straja.

Pentru domeniul schiabil din Straja, Primăria Lupeni are de încasat aproape 50 de milioane de lei de la Guvern, bani pe care trebuie să îi achite firmelor intrate în asociere care au executat lucrări. Deputatul Cristian Resmeriţă  i-a scris direct premierului Victor Ponta pentru a-i atrage atenţia asupra acestui impas. ”Din anul 2012, ca urmare a stopării investiţiilor în turism de către Guvern, Primăria municipiului Lupeni nu a mai putut achita datoriile acumulate faţă de prestatorii de servicii care au executat lucrările de investiţii conform proiectelor aprobate. Astfel că până în prezent, Primăria municipiului Lupeni este obligată să achite ca urmare a proceselor intentate de firmele care au executat lucrările de investiţii în staţiunea Straja, pentru lucrări executate si neachitate, următoarele sume: Acomin SA 13.910.489,42 lei, Aviaţia Utilitară Bucureşti SA – 17.002.662,72 lei, Termogaz Company SA Haţeg – 16.363.939,23 lei, acestea reprezentând debite şi penlităţi calculate pentru neplata în termen a lucrărilor. Lipsa fondurilor necesare achitării lucrărilor efectuate în statiune, creează astfel grave disfuncţionalităţi în desfăşurarea activităţii Primăriei municipiului Lupeni”.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/