23.8 C
Deva
marți, iulie 16, 2024

Campanie de vaccinare, în premieră, într-o comună din județul Hunedoara, realizată cu medici voluntari din Timișoara

În zilele de sâmbătă și duminică (21 – 22 februarie) are loc, în premieră în județul Hunedoara, o acțiune de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 cu o echipă de voluntari formată din medici și asistente de la Spitalul Județean Timișoara, coordonată de prof. dr. Dorel Săndesc, informează Direcția de Sănătate Publică Hunedoara. Beneficiarii acțiunii sunt, în primul rând, localnicii din comuna Orăștioara de Sus.

„S-au înscris pentru a fi vaccinate 160 persoane cu vârsta peste 65 de ani, cu afecțiuni cronice, imobilizate sau nedeplasabile, aflate la domiciliu împreună cu membrii de familie care locuiesc în aceeași gospodărie. Prof. dr. Dorel Săndesc, vicepreședinte al Societății Române de A.T.I., prorector al Facultății de Medicină din Timișoara, originar din comuna Orăștioara de Sus, spune că acțiunea de voluntariat pentru vaccinarea împotriva „COVID-19” înseamnă un act medical important pentru persoanele din zone îndepărtate de centrele de vaccinare din orașe. Mai mult, consideră coordonatorul acțiunii, Orăștioara de Sus a fost aleasă ca prim proiect pentru județul Hunedoara în semn de respect față de oamenii printre care și-a petrecut copilăria și adolescența”, a informat Direcția de Sănătate Publică Hunedoara.

Potrivit comunicatului transmis de DSP Hunedoara, vaccinarea persoanelor din această zonă a putut fi organizată în primul rând datorită cadrelor medicale voluntare și prin colaborarea între Direcția de Sănătate Publică Hunedoara, Instituția Prefectului județului Hunedoara, Casa de Asigurări de Sănătate, Direcția Județeană de Tineret și Sport și Primăria Orăștioara de Sus. Serviciul de Telecomunicații Speciale – Hunedoara a asigurat dotarea tehnică și conectarea Centrului de vaccinare la sistemul național.

FOTO: DSP Hunedoara

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/