16.5 C
Deva
luni, martie 4, 2024

Canicula a pus la grea încercare pompierii din județul Hunedoara

Au fost trei zile solicitante pentru pompierii hunedoreni. Conform previziunilor meteorologice, temperaturile au depășit în unele locațități din județ 40 de grade, informează Inspectoratul pentru SItuații de Urgență Hunedora.
„Pe durata weekend-ului, pompierii din toate subunitățile ISU Hunedoara au intervenit la arderi necontrolate care au cuprins sute de hectare de vegetație uscată, mărăciniș și litieră. Doar sâmbată, suprafața totală a terenurilor afectate de aceste arderi a depășit 110 hectarre. Duminică, pe raza localității Bălan, într-o zonă greu accesibilă, au fost afectate de incendii 8 hectare de vegetație uscată și litieră, pentru a căror localizare și lichidare s-au mobilizat pompierii din cadrul Detașamentului Hunedoara, ai Gărzii de Interventie Baru și ai Punctului de Lucru Totești, cărora li s-au alăturat 12 membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Râu de Mori, precum și reprezentanți ai Ocolului Silvic Retezat”, informează ISU Hunedoara.
Pentru a stinge toate focarele, salvatorii s-au luptat cu flăcările timp de patru ore.
 Tot duminică, pentru localizarea și lichidarea incendiului declanșat pe raza localității Folt, au acționat pompierii Gărzii de Interventie Geoagiu și voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din Rapoltu Mare, care au fost spijiniți pe toată durata misiunii de localnicii aflați la fața locului.
În urma incendiului au ars vegetație uscată și mărăcini, pe o suprafață de aproximativ 2 hectare, pompierii reușind să limiteze la timp focul care amenința o cultură de grâu, din imediata vecinătate și mai multe căpițe de fân.
În localitatea Leauț, din comuna Tomești, în condiții de vânt și temperaturi ridicate, incendiul de vegetație uscată a cuprins peste 30 de hectare de teren și s-a extins la o casă nelocuită și la anexa acesteia.
„Strădania pompierilor brădeni a făcut ca pericolul iminent de propagare a focului la biserica ”Sfinții Arhangheli” și la nouă locuințe din imprejurimi să fie înlăturat”, a informat ISU Hunedoara.
Pe lângă cele 21 de arderi necontrolate care au avut drept cauză probabilă – utilizarea focului deschis în spații deschise, salvatorii Detașamentului Deva și ai Secției Brad au intervenit sâmbătă, 23 iulie a.c., pentru stingerea unui incendiu de mare amploare, izbucnit la banda transportoare a unei fabrici de ciment din județ.
După patru ore de muncă, în care au fost mobilizate patru autospeciale și 21 de pompieri, toate focarele au fost lichidate, fără ca locuințele din apropiere să fie afectate.
 Totodată, paramedicii SMURD au răspuns în 145 de cazuri, acordând primul ajutor persoanelor cu probleme de sănătate.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/