31 C
Deva
marți, iulie 16, 2024

Cât de accesibile sunt drumurile de acces în Parcul Național Retezat

Numărul turiștilor care ajung în Parcul Național Retezat crește odată cu venirea verii. Reprezentanții rezervației au publicat situația drumurilor de acces în parcul național. Starea lor se prezintă astfel:

Drumul Râu de Mori – Baraj Gura Apelor este asfaltat, practicabil, însă deteriorat pe alocuri și în lucru pe unele porțiuni.

Drumul Barajul Gura Apelor – Poiana Pelegii este neasfaltat pe valea Lăpușnicului Mare, practicabil, însă șoferilor le este recomandat să circule pe circule pe el cu mașini cu gardă înaltă la sol și să manifeste o atenție sporită.

Drumul Barajul Gura Apelor – La tuburi este neasflatat pe valea Lăpușnicului Mic și blocat în zona „Cascăzi”.

Drumul Baraj Gura Apelor – Râul Șes este neasfaltat și închis de Hidroelectrica S.A.

Drumul Nucșoara Cârnic este parțial asfaltat, practicabil.

Drumul Râu de Mori – Râușor este asfaltat și practicabil.

Drumul Hobița – Stâna de Râu este neasfaltat, iar șoferilor le este recomandat să circule pe circule pe el cu mașini cu gardă înaltă la sol și să manifeste o atenție sporită.

Drumul Hobița – Baleia este neasfaltat, iar șoferilor le este recomandat să circule pe circule pe el cu mașini cu gardă înaltă la sol și să manifeste o atenție sporită.

Drumul Câmpul lui Neag – Cabana Buta este neasfaltat, iar șoferilor le este recomandat să circule cu mașini 4 x 4. Ultima porțiune, de 500 de metri, de la Morminți la cabană, este greu accesibil, din cauza înclinației mari a pantei.

Starea drumurilor se poate modifica de la o zi la alta în funcție de condițiile meteo, informează reprezentanții APNR. Biletele de vizitare a Parcului Național Retezat se cumpară de la: Centrul de vizitare Nucșoara, Cabanele Codrin și Lolaia (Cârnic), Cabana Gențiana, Punctul Salvamont Buta și, pe teritoriul parcului, de la personalul APNR împuternicit în acest sens. Prețul biletului de vizitare este 10 lei și are valabilitate 7 zile.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/