19.6 C
Deva
vineri, mai 24, 2024

Căutătorii de comori au scormonit din nou castrul Germisara

Un bărbat este cercetat penal pentru detecții și săpături ilegale în castrul roman Germisara, de la Cigmău, Hunedoara. Acesta a săpat mai multe gropi înainte de a fi oprit de polițiști.

Localnicul a fost amendat pentru deținerea ilegală de detectoare de metale, iar aparatul i-a fost confiscat.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au descoperit la o distanță de circa 200 de metri de sit un bărbat în vârstă de 62 de ani, care efectua căutări cu un detector de metale. În zona respectivă au fost găsite și trei gropi, despre care bărbatul a declarat că le-a săpat în dimineața acelei zile. Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de acces cu detectoare de metale sau utilizarea acestora în zone de patrimoniu, fără autorizare prealabilă, iar pentru bărbat a fost întocmită și măsura sancționării contravenționale pentru deținerea detectorului fără autorizației, aparatul fiind confiscat”, a precizat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt de la Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara.

Castrul roman Germisara (Cigmău) se află pe malul râului Mureș, deasupra șoselei Geoagiu – Simeria, în apropiere de stațiunea Geoagiu Băi din Hunedoara.

Arheologii au stabilit că vechea tabără militară avea un rol important în Antichitate, fiind înfiinţată pentru apărarea drumului imperial care lega Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Micia şi Apulum, şi exploatările aurifere din Apuseni.

Știri Similare

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/