15 C
Deva
joi, iunie 13, 2024

Ce măsuri sunt luate după tragedia din Sarmizegetusa Regia

În urmă cu o săptămână, un agent de pază din Sarmizegetusa Regia și doi turiști care vizitau așezarea dacică din Munții Orăștiei au fost loviți de un fulger. Angajatul Consiliului Județean a murit, iar vizitatorii au fost răniți în urma descărcărilor electrice. Tragedia i-a determinat pe reprezentanții Consiliului Județean Huendoara să recunoască faptul că Sarmizegetusa Regia nu este un loc sigur pentru turiști, un lucru care le-a fost reclamat de anul trecut de fostul administrator al sitului, Vladimir Brilinsky, însă față de care nu au luat măsuri concrete.
În perioada următoare, în Sarmizegetusa Regia vor fi amplasate adăposturi temporare în caz de ploaie. „Se vor monta două adăposturi temporare, unul dintre ele poziționat la nord de Templul circular mic și templele patrulatere într-o zonă mascată de vegetația existentă. Acesta va înlocui adăpostul actual, o structură improvizată care poate asigura protecția unui număr de maxim 4 persoane. Cel de-al doilea adăpost va fi poziționat în apropierea drumului pietonal de acces, în curba cea mai pronunțată a acestuia (în a doua treime a drumului). Poziționarea adăposturilor urmărește asigurarea unei protecții în sit și de-a lungul traseului de acces”, a informat Consiliul Județean Hunedoara.
De asemenea, va fi montată o structură pentru adăpostirea cabinelor de toaletă ecologică și un panou fotovoltaic va fi amplasat în apropierea postului de jandarmi și a casei de bilete, în continuarea panoului existent. Investițiile estimate la 190.000 lei fără TVA, sunt finanțate din bugetul Consiliului Județean Hunedoara.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/